Curent la jumătate de preţ, în Hunedoara

Data publicării:
RETEA ELECTRICA STALPI

La ultima licitaţie pe bursă la care a participat, în urmă cu doi ani, Primăria Hunedoara a obţinut un preţ de 268 de lei pe megawatt. Acum, înainte să expire contractul, administraţia locală a participat la o nouă licitaţie şi a reuşit să obţină un tarif de numai 133,83 de lei pe megawatt. Economia pe care municipalitatea o va face într-un an de zile este de peste 760.000 de lei.

„Aceşti bani îi vom aloca pentru investiţii, avem în momentul de faţă două lucrări mari în derulare, e vorba de ştrandul municipal şi de reabilitarea stradală”, spune Viorel Arion, primarul din Hunedoara.

Lucrările la ştrand costă 700.000 de lei. Cu economiile făcute din reducerea facturilor la curent, Primăria va putea să acopere integral această sumă şi nu va mai fi nevoită să apeleze la împrumuturi bancare.

Un preţ mai mic pentru megawatt înseamnă facturi mai mici pentru iluminatul public, pentru şcoli, grădiniţe, dar mai ales pentru spitalul municipal, cel mai mare consumator de energie electrică din oraş. Cei 200.000 de lei pe care conducerea spitalului estimează că îi va economisi se vor îndrepta către achiziţii de aparatură medicală performantă.

„Chiar în acest moment ne dorim achiziţionarea unui nou computer tomograf şi această sumă va merge evident acolo, nu este o sumă suficientă, dar vom completa şi cu alte sume”, spune Nicuşor Ştefan, managerul Spitalului Municipal Hunedoara.

Contractul cu noul furnizor de energie electrică va intra în vigoare din 1 august. Reducerea nu se va aplica însă şi locuitorilor. Ei primesc energie electrică prin sistemul centralizat, care este separat de contractul Primăriei. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri