Cutremur de 4,3 în județul Vrancea

Data actualizării: Data publicării:
Seismograph and earthquake

Un nou cutremur a avut loc astăzi, 8 august, în zona seismică Vrancea. Seismul a avut magnitudinea de moment de 4,3 și a fost localizat în județul Vrancea.

Cutremurul de 4,3 de azi a avut loc la adâncimea de 136 de kilometri (inițial INFP a catalogat cutremurul la adâncimea de 150 de kilometri), la ora 11:34.

Seismul s-a produs în apropierea următoarelor orașe: Nehoiu (35km), Covasna (44km), Întorsura Buzăului (56km), Târgu Secuiesc (56km) și Slănic-Moldova (57km).

Săptămâna trecută, zona seismică Vrancea a fost marcată de mișcări telurice.

Luni, în zona seismică Vrancea, în intervalul 0.24 - 22.16, au avut loc patru cutremure, cu intensităţi între 2,3, şi 3,1, în timp ce marţi în judeţul Buzău s-a produs un cutremur cu magnitudinea 4,6.

Miercuri dimineaţă, la ora 5, 32, tot în zona seismică Vrancea, în judeţul Buzău, s-a produs un seism cu magnitudinea 4,9. Joi după-amiază, s-a înregistrat, tot în Buzău, un seism cu magnitudinea 3,8.

În ultimii doi ani, în România au avut loc aproape 30 de seisme cu magnitudine peste 4.

În România, cel mai puternic cutremur din acest an a avut loc în 8 februarie, în Vrancea, şi a avut magnitudinea 5, fiind resimţit şi la Bucureşti.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri