D. Tudorache: Petre Tobă este consilier la MAI

Data actualizării: Data publicării:
toba petre - gov.ro

Fostul ministru Petre Tobă este consilier la Ministerul Afacerilor Interne, iar măsurile în cazul acestuia vor fi luate în funcţie de evoluţia anchetei penale, a declarat, joi, Dragoş Tudorache, succesorul lui Tobă la conducerea MAI.

toba petre - gov.ro

"Aştept evoluţia anchetei penale care este în desfăşurare şi, în funcţie de ea, voi lua şi măsurile care, de altfel, sunt prevăzute de lege. Vom vedea cum evoluează ancheta. La acest moment, el este încadrat consilier, aşteptând rezultatul şi evoluţia anchetei”, a spus ministrul Afacerilor Interne, Dragoş Tudorache.

Petre Tobă, care are gradul profesional de chestor general, rămâne astfel cu statutul de poliţist, fiind ofiţer pus la dispoziţia superiorilor ierarhici.

Petre Tobă a demisionat în 1 septembrie din funcţia de ministru al Internelor, după ce DNA a anunţat că au fost demarate procedurile de începere a urmăririi penale pentru favorizarea infractorului, întrucât ar fi refuzat să demareze procedurile de declasificare a documentelor DIPI care ar fi atestat cheltuielile nelegale din fondurile operative.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri