Dacian Cioloș: Acum nu există români printre victime

Data publicării:
explozie bruxelles aeroport twitter-4

Vreau să îmi exprim întreaga compasiune și condoleanțe pentru victimele atentatelor de la Bruxelles de azi dimineață și vreau să transmit toată susținerea din partea Guvernului României pentru autoritățile belgiene pentru încercarea grea prin care trec. Vreau să îmi exprim încă odată speranța de solidaritate din partea întregiii Uniuni Europene pentru ceea ce se întâmplă în Belgia și pentru perioada dificilă prin care trecem. Cu atât mai mult, mobilizarea noastră pentru lupta împortiva terorismului, prin orice mijloace, trebuie să rămână la un nivel cât mai înalt.”, declară Dacian Cioloș.

Premierul României declară că autoritățile române au luat toate măsurile pentru a asigura protecția cetățenilor români care trăiesc în Belgia. „De dimineață am avut o discuție cu ambasadorul României la Bruxelles. Atât ambasada cât și reprezentanța permanentă sunt mobilizate pentru a da ajutor cetățenilor români. M-am asigurat că nu sunt printre victime cetățeni români, nici la aeroport nici la metrou. Cetățenii români care au misiune la Bruxelles, diferite vizite de lucru la Comisia Europeană, sunt în siguranță.”

Ministerul de Externe a mobilizat deja la ambasadă celula de criză și numerele de telefon pentru a oferi cetățenii români informații. Avem deja o echipă la aeroportul din Amsterdam unde a fost deviată cursa TAROM de dimineață, care a aterizat deja. Echipa consulară ajută și dirijeze pasagerii care au aterizat la Amsterdam. Din informațiile pe care le am de la ministrul Petre Tobă, atașatii de interne la Bruxelles, care erau in aeroport au decolat cu o cursă TAROM înainte de explozii. M-am asigurat că în România nu există riscuri, dar am cerut să transmită Guvernului belgian disponibilitatea noastră pentru a-i spijini în cazul în care au nevoie. Am discutat și cu președintele Iohannis și am decis să ne asigurăm că acordăm un sprijin direct românilor care locuiesc acolo și autoritătilor belgiene în cazul în care vor considera că au nevoie.”, potrivit prim-ministrului României.

 Mesajul emis de biroul de presă al premierului Dacian Cioloș:

Guvernul pe care îl conduc este profund șocat și preocupat de situația gravă produsă de exploziile de la Bruxelles, din această dimineață. Guvernul României condamnă cu fermitate aceste manifestări de violență și își exprimă sprijinul pentru autoritățile belgiene și europene pentru a pune capăt unor asemenea situații și pentru consolidarea securității în spațiul european. De asemenea, Guvernul României transmite condoleanțe familiilor victimelor și asigură cetățenii că s-au luat toate măsurile necesare pentru consolidarea securității pe plan intern.

Guvernul ține în permanență legătura cu comunitatea româneasca de la Bruxelles prin intermediul Ministerului Afacerilor Externe si a Ambasadei României la Bruxelles”. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri