Dacian Cioloș cere rapoarte privind uciderea ursului din Sibiu

Data actualizării: Data publicării:
urs sibiu_capturi digi24 (1)

Premierul Dacian Cioloș a vorbit astăzi cu reprezentanți ai autorităților implicate în uciderea ursului din Sibiu. El a cerut rapoarte complete ale situației, până pe 17 octombrie.

urs sibiu_capturi digi24 (1)

„Prim-ministrul Dacian Cioloș a discutat azi cu responsabilii care coordonează autoritățile implicate în gestionarea evenimentului de la Sibiu care s-a soldat cu uciderea unui urs în intravilanul orașului. Ministerul Afacerilor Interne, Prefectul județului Sibiu, Ministerul Mediului Apelor și Pădurilor și ANSVSA i-au prezentat premierului rapoarte intermediare asupra evenimentului.

Prim-ministrul Dacian Cioloș a cerut rapoarte complete ale situației până luni, 17 octombrie, după ce instituțiile cu responsabilități își vor finaliza și anchetele interne declanșate deja.

În același timp, premierul a fost informat că încă de săptămâna trecută la nivelul MAI s-a început o revizuire a procedurilor de intervenție în caz de evenimente excepționale precum a fost cel din Sibiu iar Ministerul Mediului va prezenta până joi, 20 octombrie, stadiul înființării Serviciului de Urgență pentru Animale Sălbatice – SUAS, procedură demarată dar nefinalizată până în acest moment,” anunță Guvernul.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri