Dacian Cioloș: Elie Wiesel a fost o voce neobosită împotriva violenţei, opresiunii şi rasismului

Data publicării:
dacian ciolos la camasa gov.ro

Elie Wiesel a plecat la Dumnezeu. Supravieţuitor al lagărului de la Auschwitz şi al ororilor Holocaustului, şi-a distilat suferinţa în iubire faţă de semeni. A fost un mesager al umanităţii, o voce neobosită împotriva violenţei, opresiunii şi rasismului. Viaţa şi scrierile lui rămân în istorie ca mărturii ale păcii şi demnităţii umane, manifeste ale credinţei lui Elie Wiesel că forţele binelui şi ale libertăţii pot fi victorioase peste tot în lume. Dumnezeu să-l odihnească şi să-l aibă în pace”, a transmis premierul Dacian Cioloş, potrivit unui comunicat al Guvernului.

Supravieţuitorul Holocaustului Elie Wiesel a murit sâmbătă, la vârsta de 87 de ani.

Elie Wiesel a fost un prolific scriitor, autor al peste 50 de opere, evreu-american de origine română, profesor, filosof, ziarist, eseist şi activist pentru drepturile omului.

El este cunoscut în special pentru biografia sa, „Noaptea”, în care autorul rememorează experienţele sale din lagărul de exterminare de la Auschwitz.

Succesul cărţii sale se explică şi prin faptul că lucrarea se bazează pe experienţa şi trăirile sale ca prizonier la Auschwitz, Buna şi lagărele de concentrare de la Buchenwald.

În anul 1986 a fost distins cu Premiul Nobel pentru Pace, fiind supranumit de către Comitetul norvegian Nobel „mesager pentru omenire”. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri