Dacian Cioloș îl asigură pe Patriarh că Guvernul va asigura finanțare pentru investițiile importante

Data publicării:
DACIAN CIOLOS SEDINTA GUVERN AGERPRES

 Foto: Agerpres

„Premierul Dacian Cioloş a avut, în dimineaţa zile de 6 decembrie, o convorbire telefonică cu Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, pe tema alocaţiilor bugetare pe anul 2016. Discuţia a scos încă o dată în evidenţă buna înţelegere pe care Patriarhia o are în legătură cu situaţia financiar bugetară prin care trece România. Bugetul pentru Culte în anul 2016 este în creştere faţă de anul precedent atât în ceea ce priveşte personalul clerical cât şi cel neclerical, ca o recunoaştere a rolului social important pe care reprezentanţii cultelor îl au în societate, rolul Bisericii Ortodoxe fiind, desigur, fundamental din această perspectivă. Totodată, Preafericirea Sa a subliniat că Biserica va sprijini activ demersurile guvernului de a îmbunătăţii condiţiile de educaţie ale copiilor şi tinerilor din mediul rural şi ale calităţii actului medical în spitale. Premierul Cioloş a mulţumit pentru implicarea Bisericii în cele două direcţii extrem de importante pentru dezvoltarea societăţii româneşti. De asemenea, Premierul Dacian Cioloş l-a asigurat pe Părintele Patriarh că Guvernul României va asigura finanţare pentru proiecte de investiţii importante şi că există tot sprijinul pentru a pune la dispoziţie resurse financiare în funcţie de posibilităţi pentru lăcaşele de cult aflate în construcţie”, se arată într-un comunicat postat pe site-ul guvernului.

În 2016 acordăm creşteri salariale atât pentru personalul clerical cât și pentru personalul neclerical. Am făcut un calcul, aceste creșteri salariale sunt comparabile, sunt aproape 150 de milioane de lei și sunt comparabile cu sumele pe care le-am alocat în 2015 pentru reparații și construcții. Deci ceva bani suplimentari se duc în această zonă, pentru salarizare de data aceasta.

Biserica are la dispoziție venituri proprii şi beneficiaza şi de facilităţi fiscale. Pot fi continuate lucrări de construcție, de asemenea se pot atrage și fonduri europene”, a declarat și ministrul Finanțelor, Anca Dragu, într-o emisiune televizată.

Citiți și: Patriarhul Daniel: Suntem de acord să ni se impoziteze veniturile și chiar să renunțăm la salariile de la stat. Cu o condiție

Guvernul alocă mai mulți bani instituțiilor politice în 2016


Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri