Dacian Cioloș ține astăzi un discurs în plenul ONU

Data publicării:
ciolos new york

Premierul Dacian Cioloş susţine azi un discurs în plenul Adunării Generale ONU. Reuniunea, la care participă liderii celor 193 de state membre ONU, intră în cea de a doua zi.

În discursul pe care îl va susține în plenul Adunării Generale a ONU, premierul va pune accent pe modul în care Obiectivele Globale de Dezvoltare Durabilă, conținute în Agenda 2030, se reflectă în programele și strategiile Guvernului României. „Discursul va face referire la situația de securitate din spaţiile de interes direct pentru România, lansând un apel la comunitatea internațională pentru rezolvarea acestora în conformitate cu principiile Cartei ONU și normele de drept internațional”, precizează Guvernul.

De asemenea, un obiectiv important al vizitei este promovarea candidaturii României la un nou mandat de membru nepermanent în Consiliul de Securitate (mandatul 2020-2021).

Tot azi au programate discursuri, printre alţii, preşedintele ucrainean Petro Poroşenko şi preşedintele Consiliului European Donald Tusk.

Ziua care a trecut a avut ca subiect principal problema migrației, iar premierul Dacian Cioloș a subliniat că România recunoaște „pe deplin responsabilitatea comună” pentru gestionarea afluxului mare de refugiați, susținând totodată că este nevoie de o serie de măsuri urgente pentru a rezolva această criză.

Dacian Cioloș a precizat și că România a acordat ajutor umanitar bilateral Turciei, Iordaniei, Libanului, Irakului și Afganistanului.

De altfel, Centrul de Tranzit de Urgență situat la Timișoara a oferit asistență pentru cel puțin 2.000 de refugiați, din 2008 și până acum.

În marja Adunării Generale, preşedintele american Barack Obama se întâlneşte cu şeful guvernului israelian, Benjamin Netanyahu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri