Daniel Vasile (ISU): Oamenii au sunat la 112 să întrebe ce să facă

Data actualizării: Data publicării:
ISU

Cutremurul de azi-noapte i-a băgat serios în sperieţi pe bucureşteni. Purtătorul de cuvânt al ISU, Daniel Vasile, a declarat că la dispeceratul 112 au fost primite mai multe apeluri. Au sunat în special oamenii în vârstă. Nu pentru a semnala urgenţe, ci pentru a afla cum ar trebui să reacţioneze în caz de cutremur.

Daniel Vasile: „Au sosit câteva apeluri la 112, redirecţionate către pompieri, dar nu pentru a semnala existenţa unor situaţii de urgenţă, ci pentru a ni se cere sfatul şi recomandări din partea unor cetăţeni pentru cum să reacţionze. Aceştia se aflau în locuinţă şi nu ştiau dacă să părăsească sau să rămână în interior, unde să se adăpostească.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Trebuie să tragem un semnal de alarmă, dacă ar fi fost o situţie mult mai gravă, care ar fi generat şi pagube, blocarea liniilor telefonice ar fi fost o problemă, pentru că prioritare în aceste situaţii sunt preluările de apeluri cu urgenţe majore”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri