Dans pentru o cauză nobilă

Data publicării:
dans12

Atmosfera anului 1900 a cuprins Sala Mare a Teatrului Național Timișoara. 48 de tineri debutanți și 56 de minidansatori au repetat dansul care va deschide cel mai mare eveniment caritabil din Timișoara. Timp de două luni au învățat pașii și au repetat coregrafia.

E prima oară când dansez, am făcut înainte șapte ani de balet, dar nu se compară cu ce trăiesc aici și cu ce am reușit să învăț în cele două luni de zile”, spune o debutantă.

O altă dansatoare spune: „Mi-am dorit de foarte mult timp să particip la balul vienez pentru că foarte mulți prieteni ai mei care au fost în anii trecuți mi-au spus că e o experiență unică”.

Am ținut cont de urechea lor muziclă, să existe, să putem lucra pe acest lucru și de modul în care ei au reușit să își însușească în luna de lucru pași de bază, postură”, explică Diana Vasilescu, coregraf.

Regulile vestimentare sunt stricte, atât pentu invitați cât și pentru debutanți și trebuie să respecte registrul black tie. Ținuta este compusă dintr-un frac, pantaloni de dans, o cămașă, brâu, papion, un guler și pantofii de dans.

Un bilet la Balul Vienez costă 135 sau 150 de euro. An de an, evenimentul adună circa 250 de invitați.

În principiu donăm între 10 și 15 mii de euro în fiecare an. Anul acesta am avut această șansă de a strânge aproape 5.000 de euro chiar înainte de eveniment”, spune Ioana Hațegan, organizator.

Banii strânși din vânzarea biletelor vor merge spre șapte asociații prin Fundația United Way Romania, care sprijină oameni fără adăpost, femei care suferă de violență domestică, copii care vin din familii defavorizarte și au nevoie de educțaie, copii care suferă de cancer sau care au dizabilități.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri