„De ce eu?”, premieră de gală cu invitați de marcă: fostul procuror Alexandru Lele și Traian Băsescu

Data publicării:
TB

Printre invitații de marcă ce participă la premiera de gală a filmului „De ce eu?” se numără Traian Băsescu, dar și fostul procuror Alexandru Lele. Fostul șef al statului a dispus în 2010 pensionarea acestuia, în prezent avocat.

Traian Băsescu a dezvăluit că a fost ultima dată la un film înainte să-și înceapă mandatul de președinte, adică înainte de anul 2005.

Povestea care a inspirat filmul „De ce eu?”

Alexandru Lele este procurorul de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor care în 2001 a dispus arestarea fiului prefectului de la acea vreme, prefect desemnat de Partidul Social Democrat (PSD).

Toate problemele care apar în jurul procurorului Cristian Panait au legătură cu Alexandru Lele. Imediat ce procurorul Lele a dispus arestarea fiului de prefect a și fost suspendat din funcție de ministrul Justiției de la acea dată, Rodica Stănoiu.

Cristian Panait, tânărul procuror de 29 de ani, a fost chemat să-l trimită în judecată pe Alexandru Lele pentru fapte de corupție, dar a refuzat să facă acest lucru din lipsă de probe. 

Citiți și
Tudor Giurgiu: Acum sunt mulţi tineri în sistem care nu mai pot păţi ce a păţit Cristian Panait când a avut curajul să îşi înfrunte superiorii
Imagini din filmul „De ce eu?”, în noul videoclip al trupei Luna Amară

Trailer film „De ce eu?”, în regia lui Tudor Giurgiu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri