De ce nu se construiesc autostrăzi în România, în opinia premierului 

Data publicării:
autostrada sibiu orastie mediafax

Acum sunt bani, de ce nu se construiesc autostrăzi” a fost declaraţia guvernatorului BNR, Mugur Isărescu. În replică, premierul Victor Ponta a explicat la Digi24 că lucrările sunt blocate de contestații.

„Astăzi s-a semnat în sfârşit contractul de continuare a Autostrăzii Transilvania, după mulţi ani de contestaţii. Există peste tot acolo unde am putut să trecem de contestaţii şi unde am reluat licitaţii cum a fost cu Autostrada Arad-Nădlac. Sibiu-Piteşti s-a licitat de fezabilitate, s-a contestat. E o problemă pe care o critică cei care sunt în Opoziţie, dar pe care nu o vor rezolva. Dacă conteşti o licitaţie, depui o garanţie. Şi s-au redus. CCR a spus că e neconstituţional şi au crescut la 75 la sută”, a declarat Victor Ponta.

Despre autostrada care să treacă Carpaţii, premierul spune că în acest an se poate da drumul la tot ce înseamnă proceduri pentru Sibiu-Piteşti, Tîrgu Mureş – Iaşi şi pentru Comarnic – Braşov.

Sunt sigur că în acest an suntem cu toate procedurile pornite”, a declarat premierul la Digi24, precizând că există totuși riscul contestaţiilor.

Cât despre prevederile Masterplanului de Transporturi în ceea ce privește autostrada Sibiu – Piteşti, acesta spune că mai puţin de un an nu au cum să ţină. „Le voi porni eu şi le va finaliza cineva de la PNL. Partea de infrastructură este cea care mă nemulţumeşte”, a declarat premierul Victor Ponta. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri