De la lupta cu teroriștii, la tutoriale cu tehnici de supraviețuire. Un militar din Lugoj este „Bear Grylls” de România

Data publicării:
claudiu-pujky-lugoj-supravietuire-aventura-natura-foto-2

Salut sunt Claus. Scenariul din ziua de astăzi este că am ieșit la rafting, mi s-a răsturnat caiacul. Adăposturile semi-deschise. O să încerc să pun și pe interior un pic, iar în seara asta am un acoperiș deasupra”, aceasta este doar una din situațiile peste care fostul militar trebuie să le depășească.

Claudiu Pujky are 44 de ani și e unul din sutele de militari români care au fost plecaţi în Irak și Afghanistan. Întors din ultima misiune, și-a dorit să împărtăşească din experinţa sa şi să-i înveţe pe oameni să se descurce în situaţii extreme.

Claudiu postează pe internet clipuri în care vorbeştre despre tehnici de supraviețuire. Sunt lecţii virtuale despre cum se contruiește un adăpost în sălbăticie, cum se face un foc sau cum se păstrează temperatura corpului.

Claudiu Pujky, subofițer: „Vedeam lume care nu știa să își care un bidon de apă după sau rămâneam poate fără provizii pentru cât ne întorceam până în bază. Experiența pe care am prins-o acolo aș putea-o pune în practică și în zona asta.”

Sunt deja sute de oameni care urmăresc filmuleţele postate de subofiţerul din Lugoj.

Căpitan Diana Iuga, ofiţer de presă: „Sunt de ajutor celor care pot ajunge în situaţii limită cu probleme, sunt, sunt de ajutor, le urmăresc uneori cu frăţiorii mei mai mici.”

Militarul continuă chiar şi el să se instruiască. Studiază zilnic tehnici noi de supravieţuire pe care vrea să le împărtăşească apoi şi altora.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri