Decizia CCR privind căsătoriile gay, amânată

Data publicării:
casatorie gay 2 1

CCR a dezbătut miercuri o excepţie de neconstituţionalitate cu privire la recunoaşterea căsătoriilor între persoane de acelaşi sex încheiate în străinătate. Excepţia a fost ridicată de un cuplu care s-a căsătorit în Belgia, format dintr-un cetăţean român şi unul american. 

Avocata cuplului de homosexuali căsătorit în Belgia şi care cere recunoaşterea căsătoriei lor în România, Iustina Ionescu, a argumentat, miercuri, în faţa CCR, că interdicţia din Codul civil în acest caz este discriminatorie şi aduce atingere dreptului la viaţă privată şi familie, fiind bazată pe prejudecăţile din societatea românească, relatează News.ro.

În apărarea cuplului de homosexuali a vorbit şi preşedintele CNCD, Csaba Asztalos, care a arătat că legislaţia din România aduce atingere unor valori fundamentale, precum demnitatea umană. 

Punctul de vedere al Guvernului a fost că argumentele aduse de avocaţi nu se suţin, având în vedere că faptul că un stat nu recunoaşte astfel de căsătorii reprezintă "expresia diversităţii sistemelor juridice", în raport cu valorile morale ale fiecărei societăţi în parte.

Citiți și:
Un român și un american cer să le fie recunoscută căsătoria în România
Judecătorii CCR se vor pronunța asupra căsătoriilor între persoane de același sex
Avocata cuplului gay, la CCR: Nerecunoașterea căsătoriilor homosexuale este discriminatorie 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri