Declarația de avere a lui Toni Greblă, bănuit că a sprijinit exporturi ilegale în Federaţie Rusă

Data publicării:
TG

 

(Foto © MediafaxFoto)

Potrivit ultimei declaraţii de avere a judecătorului Curţii Constituţionale Toni Greblă, datată iunie 2014, acesta are, împreună cu soţia sa, un teren intravilan la Târgu Jiu, în suprafaţă de 700 de metri pătraţi, cumpărat în 1997.

Familia lui Toni Greblă mai are o casă la Târgu Jiu, cumpărată tot în 1997, cu o suprafaţă de 180 de metri pătraţi şi mai deţine tot în Târgu Jiu o garsonieră de 24 de metri pătraţi, cumpărată în 1993.

Toni Greblă mai are un autoturism Peugeot, din 2003 şi un Hyunday ix35, fabricat în 2010, ambele cumpărate.

La rubrica bijuterii şi opere de artă cu valoare însumată de peste 5.000 de euro, Toni Greblă precizează că „nu e cazul”.

Judecătorul CCR are un depozit bancar, la CEC, deschis în 2012, în valoare de 70.000 de lei.

Potrivit declaraţiei de avere, veniturile, din ultimul an fiscal, includ indemnizaţia de senator, pentru perioada ianuarie-decembrie 2013, în valoare de 69.518 lei. Ca judecător al Curţii Constituţionale, acesta a încasat, în decembrie 2013, suma de 5.752 de lei.

Mihaela Greblă, soţia judecătorului CC, a încasat onorariul de la cabinetul său de avocatură, de 47.800 lei, în ultimul an fiscal. Aceasta are şi pensie de 28.800 lei.

Citiți și: Cine este Ion Bîrcină, suspectat de cumpărare de influență de la Toni Greblă

În declaraţia de interese, Toni Greblă precizează ”Cabinet individual de avocatură, activitate suspendată în 2000” şi calitatea de membru al AJVPS Gorj, funcţie neretribuită, precizează sursa citată.

Presa locală a scris, de-a lungul timpului, şi despre o fermă de struţi pe care Toni Greblă şi-a făcut-o în comuna gorjeană Teleşti, în anul 2010.

Primarul localităţii, Romulus Bîldea, spunea în 2011 că ferma avea 79 de struţi: „Domnul senator Greblă aduce beneficii comunei prin ferma de struţi. El a asigurat, de altfel, şi câteva locuri de muncă în comună. M-aş bucura să fie mai mulţi investitori cu astfel de iniţiative pe raza localităţii noastre. (..) Crescătoria de struţi este a domnului senator Greblă, terenul aparţine de Teleşti şi se află pe drumul spre Brădiceni, pe deal. Are 79 de struţi. Senatorul are la fermă şi personal angajat, dar şi dânsul personal trece pe acolo”.

El mai susţinea că ferma lui Greblă ar fi fost realizată cu fonduri europene, acesta spunând însă că parlamentarul ar fi de mult proprietarul spaţiului în care funcţionează struţăria.

Citiți și: Preşedintele CCR, despre dosarul lui Toni Greblă: Nu primesc cu bucurie vestea 

Toni Greblă a fost întrebat, joi, la ieşirea de la audierile de la DNA, dacă deţine ferma de struţi din Gorj la care fac referire anchetatorii, spunând că este „o gospodărie ţărănească”, în care sunt şi şapte struţi, dar nu este a sa. Toni Greblă a mai spus că nu încasează niciun ban de la această crescătorie, precizând: „De la şapte struţi, te costă mai mult întreţinerea decât venitul, astfel că ce venit să-ţi dea şapte struţi?”.

Judecătorul Curţii Constituţionale Toni Greblă a fost adus de anchetatori cu mandat la Direcţia Naţională Anticorupţie, unde procurorii i-au adus la cunoştinţă că este urmărit penal pentru trafic de influenţă, constituirea unui grup infracţional organizat şi efectuarea de operaţiuni financiare ca acte de comerţ incompatibile cu funcţia, în scopul obţinerii de bani sau bunuri necuvenite.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri