Demonstraţii aeriene la Câmpia Turzii, de Ziua Aviaţiei

Data publicării:
mig 21 lancer

Până să ajungă să vadă spectacolul, oamenii au îndurat aglomeraţia de pe drum. Aşa de mulţi au vrut să vadă demonstraţiile, că pe şoseaua dintre Câmpia Turzii şi Baza Aeriană s-a format o coloană de maşini lungă de şase kilometri.

Răbdarea spectatorilor a fost răsplătită. Spectacolul din aer a început cu demonstraţii de skydive şi parapantă. Apoi au intrat în rol piloţii de acrobaţii şi cei de la Aeroclubul Român.

Vedete au fost piloţii celebrelor MIG 21 Lancer, care, după ce au uimit asistenţa, au coborât din carlingă şi au stat de vorbă cu spectatorii. Mulţi au fost curioşi să afle dacă avionul de luptă produs pentru prima dată în 1959 de fosta URSS mai este bun de ceva.

Un pilot cu 600 de ore a răspuns fără să stea pe gânduri.

Cel mai îndrăgit avion este MIG 21 pe care zbor, dar am avut plăcerea să zbor şi cu F16 şi cu alte avioane de antrenament americane”, spune Gabriel Andruseac, pilot la Baza Aeriană 71 din Câmpia Turzii.

Ministrul Apărării a asistat şi el la demonstraţii şi le-a promis piloţilor militari că nu mai au mult de aşteptat până să zboare cu F16.

„Am reuşit să achiziţionăm prima escadrilă de avioane multirol şi suntem în negocieri pentru achiziţia celei de-a doua escadrile”, a declarat Mircea Duşa, ministrul Apărării Naţionale.

Ceremonii de Ziua Aviaţiei au fost şi în Bucureşti. 40 de elicoptere şi avioane au survolat Statuia Aviatorilor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri