Departament de urgenţă pentru drumuri

Data publicării:
drum national cu gropi dn6

„SMURD-ul drumurilor va interveni acolo unde denivelarile şi craterele din asfalt pun in mare pericol masinile si viata soferilor. O aplicaţie de pe telefonul mobil ne arată că avem o astfel de groapă periculoasă la aproape 250 de metri mai în faţă”, transmite corespondentul Digi24.

O parte dintre aceste gropi vor dispărea, promit şefii de la drumuri, care vor să scoată în teren utilaje de intervenţie rapidă ce vor rade asfaltul şi îl vor înlocui. Într-o primă fază s-au cumpărat utilaje de peste 40 de milioane de lei. Când trusele de reciclare a asfaltului vor fi complete, vor ieşi pe 10 tronsoane de drumuri.

Şoferii spun că unul dintre drumurile care trebuie neapărat reparate este autostrada spre mare.

„Denivelări multe, te doare capul de la ele. Sper să nu mai fie aşa până la Constanţa”, se plânge un şofer.

Şi drumul care leagă Vama Albiţa de Iaşi are nevoie de reparaţii. Noul departament de intervenţii rapide face parte din nou astrategie a CNADNR, care vrea să economisească bani făcând cu forţe proprii unele lucrări.

Avem un program ambiţios pentru ceea ce înseamnă întreţinerea drumurilor. Indicatorii pe care ni i-am propus sunt aproape dubli faţă de anul trecut. În momentul de faţă avem 60% din necesarul de a avea o infrastructură impecabilă. Există premisele ca la rectificare să poată fi majorat bugetul”, spune, la mijlocul lunii martie, Cătălin Homor, directorul general al CNADNR.

Deocamdată CNADNR poate conta pe aproape 260 de milioane de euro pentru întreţinerea drumurilor şi autostrăzilor. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri