Descinderi în forță la Dragonul Roșu

Data publicării:
Dragonul Rosu fb octombrie 2015

Zeci de comercianţi din Dragonul Roşu au tras obloanele imediat ce s-au trezit cu inspectorii ANAF pe cap. 36 de echipe mixte de la Antifraudă, ITM, emigrări, ISU şi Poliţia Economică au luat la puricat magazinele.

Comercianţii rămaşi s-au arătat extrem de deranjaţi de control şi nu s-au sfiit să-i huiduie pe inspectori şi poliţişti.

De altfel, la doar câteva minute de la începerea acţiunii, administratorii complexului au interzis presei să mai filmeze.

Dragonul Roşu s-a aflat şi în trecut în atenţia inspectorilor ANAF. Zona este una recunoscută pentru infracţionalitatea economică ridicată.

Inspectorii antifrauda s-au intors la Complexul comercial din zona Colentina la un an după ce demarau in acelasi loc operaţiunea Cristal. Acum vizează de asemenea să vadă dacă cei care desfăşoară activităţi comerciale aici s-au pus în ordine in ceea ce priveşte emiterea de facturi fiscale, dar şi dacă mai există angajaţi care lucrează la negru.

Începând de astăzi, Direcţia Generală Antifraudă Fiscală desfăşoară Operatiunea Cronos. Practic, încercăm să identificăm persoanele care sunt angajate fără forme legale sau persoane care desfăşoară activităţi nedeclarate,” spune inspector-şef Bogdan Pârvulescu, Direcţia Antifraudă Bucureşti.

În plus, inspectorii de la imigrări au verificat documentele de şedere în România ale străinilor care lucrează în complex, cei mai mulţi dintre ei, asiatici. La control au participat şi reprezentanţi ISU, care au verificat dacă sunt respectate normele de siguranţă la incendiu având în vedere că zona este una extrem de aglomerată, cu foarte multe mărfuri depozitate la un loc.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri