Deţinătorii de arme vor putea fi examinaţi psihologic oricând, la cererea autorităţilor

Data publicării:
arme politie FB

 

FOTO Facebook Poliţia Română

În caz că nu se vor prezenta la examinare, aceste persoane îşi vor pierde dreptul de a deţine arme. În prezent, această verificare este făcută doar înainte de obţinerea autorizării şi la momentul reînnoirii valabilităţii acesteia.

Concret, persoanele care au arme letale şi neletale pentru care este necesară autorizarea vor fi obligate să se prezinte la un examen psihologic şi/sau medical la cererea poliţiştilor. Astfel de solicitări vor putea fi făcute atunci când se constată motivat că examinarea este necesară pentru menţinerea autorizării.

Introducerea examinării psihologice şi/sau medicale în orice situaţie motivată constatată de poliţişti sau de medici şi/sau psihologi - pentru persoanele care deja deţin arme letale şi neletale supuse autorizării - este prevăzută într-un proiect pentru modificarea Legii armelor şi muniţiilor. Acesta a trecut recent de votul decisiv al deputaţilor şi acum aşteaptă să fie promulgat de Klaus Iohannis. Asta înseamnă că, pentru a se aplica, în afară de semnătura preşedintelui, documentul va mai avea nevoie doar de publicarea în Monitorul Oficial.

 Toate explicaţiile AICI

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri