Dimineaţă geroasă. Au fost minus 27 de grade Celsius la Întorsura Buzăului

Data publicării:
ger termometru2-3

 

Minima naţională a zilei, de minus 27 de grade Celsius, a fost măsurată la staţia meteo din Întorsura Buzăului miercuri dimineaţă, în jurul orei 7.30.

"Temperatura măsurată la Întorsura Buzăului a fost minima zilei înregistrată miercuri dimineață în țara noastră. Este o temperatură sub limita multianuală, dar nu este nimic nemaîntâlnit în februarie, când se înregistrează în mod obișnuit valori termice sub minus 20 de grade Celsius în depresiunile intramontane", a declarat meteorologul Adrian Boariu de la Administrația Națională de Meteorologie.

METEO. Urmează două zile geroase. Vor fi minus 20 de grade în depresiuni

Meteorologii spun că la Întorsura Buzăului temperatura a scăzut brusc de la o zi la alta, cu aproximativ 18 grade Celsius, având în vedere că cea mai coborâtă valoare termică a dimineții de marți în localitate a fost de minus 8,8 grade Celsius.

Valori termice extrem de scăzute s-au înregistrat și în județul Harghita, unde minima dimineții a fost de minus 24,4 grade Celsius la Joseni, în timp ce la Miercurea Ciuc au fost minus 23 de grade Celsius, la Toplița minus 19 grade Celsius, iar la Odorheiu Secuiesc minus 15 grade Celsius.

Potrivit meteorologilor, și în acest județ vremea s-a răcit accentuat, diferența dintre valoarea termică minimă de marți și cea înregistrată miercuri dimineață fiind de 12 grade Celsius.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri