Din arest, Cătălin Cherecheş a câştigat cu 70%

Data publicării:
chereches FB 2-1

La sediul Coaliției pentru Baia Mare, imediat după închiderea urnelor, a început numărătoarea paralelă. Rând pe rând, cu fiecare telefon primit de la cele 85 de secții de votare și fiecare proces verbal care ajungea în sediul coaliției, se contura și reușita.

„Deci 459 voturi de primar, 334 Consiliul Local și 338 Consiliu Județean”, primeşte informaţii unul dintre membrii echipei de campanie.

Abia la ora 3:00 noaptea, când aveau centralizate 84 dintre cele 85 de secții de votare din oraş, reprezentanții Coliției pentru Baia Mare au făcut publice rezultatele numărătorii paralele. Cătălin Cherecheş a obţinut peste 70% din voturi.

Am dat o tură de oraș și am văzut că e lumina stinsă în celelalte sedii ale partidelor politice. Acest lucru nu poate decât să ne bucure! Mă bucur că băimărenii și-au ales omul și că au arătat, încă o dată, că omul sfințește locul”, a declarat Doru Dăncuș, unul dintre liderii Coaliției pentru Baia Mare.

La finalul conferinței de presă, reprezentanţii partidului au încercat să deschidă și o sticlă de șampanie. Nu au le-a ieşit din prima, dar nu s-au dat bătuţi. După mai multe încercări, au reușit să închine un pahar în cinstea victoriei.

Pe 20 mai, Cătălin Cherecheș a fost trimis în judecată de DNA.

Procurorii susţin că, în perioada martie - septembrie 2015, în calitate de primar și ordonator principal de credite, acesta a pretins şi a primit, în tranşe, de la o persoană din conducerea clubului de fotbal CFM Baia Mare, suma totală de 70.000 de lei. În schimb, ar fi promis finanţare din bugetul public pentru gruparea sportivă.

„Cătălin Cherecheș, pentru a propune Consiliului Local al municipiului Baia Mare susținerea financiară a clubului de fotbal cu suma de 1.000.000 lei/1.200.000 lei, a pretins denunțătorului să cesioneze pe numele unei anumite persoane o societate comercială, operațiune care nu s-a mai finalizat. La 14 aprilie, edilul i-a solicitat denunțătorului suma de 400.000 lei, bani ce reprezentau mai mult de jumătate din sponsorizarea pe care o firmă o făcuse anterior clubului”, scrie în referatul DNA.

Pe 26 aprilie, procurorii au organizat un flagrant şi au găsit asupra lui Cătălin Cherecheș suma de 25.000 lei, despre care spun că ar fi reprezentat o tranşă de mită. „Anterior, la 25 aprilie, la solicitarea inculpatului, din aceeași sumă pretinsă cu titlu de mită, denunțătorul a remis unui apropiat al primarului suma de 5.000 euro în contul unei datorii”, mai spun procurorii.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri