Dinu Patriciu va fi înmormântat la Londra

Data publicării:
DINU patriciu 5050235-Mediafax Foto-Silviu Matei-1

Dinu Patriciu a ţinut mult timp prima pagină a ziarelor, dar şi primele locuri în topurile celor mai bogaţi oameni din România. Magnatul a avut o avere care a ajuns la peste 3 miliarde de euro. DINU PATRICIU a ajuns miliardar după ce a cumpărat compania petrolieră Rompetrol de la stat. O afacere cu cântec, din care autorităţile aveau să piardă aproape 400 de milioane de dolari, după ce o parte din datoria istorică a companiei a fost ştearsă. Dinu Patriciu a vândut, la rândul lui, Rompetrol, unei companii kazahe, cu tot cu restanţe şi a câştigat de două ori.

Nu a fost deloc imorală, ci a fost o operațiune comercială. Există această mitologie, pe dos, a succesului. Nu poți să ai succes, decât dacă furi”, spunea Dinu Patriciu în documentarul „Kapitalism, rețeta noastră secretă”, regizat de Alexandru Solomon.

În ultimii nouă ani, Dinu Patriciu a purtat o lungă bătălie în Justiţie, în Dosarul Rompetrol, în care a fost acuzat de manipularea pieţei de capital. Decesul omului de afaceri nu opreşte însă procesul, aflat în fază finală la Curtea de Apel Bucureşti. DINU PATRICIU a fost inculpat alături de senatorul Sorin Roşca Stănescu şi fostul ministru Sorin Pantiş. În primă instanţă, toţi au fost achitaţi de magistraţii de la Tribunalul Bucureşti. Fostul patron al Rompetrol era vizat şi într-un alt dosar, legat de privatizarea rafinăriilor Vega şi Petromidia, dosar aflat în faza de anchetă.

Nu au fost însă singurele probleme pentru Dinu Patriciu. La acestea se adaugă şi falimentul lanţului de magazine de cartier MIC.ro, insolvența Adevărul, vânzarea unor clădiri de birouri din portofoliul imobiliar, executarea silită şi procesul de divorț.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri