Distracție încheiată cu nervi în trafic

Data publicării:
Masini în coloană
Trafic îngreunat pe Valea Oltului

Miile de români care au petrecut fie la mare, fie la munte şi-au încheiat vacanţa cu nervi în trafic.

De la mare spre București

ORA 10. Din cauza vremii capricioase, turiştii care au petrecut sfârşitul de săptămână la mare au renunţat la câteva ore de distracţie şi au plecat încă de dimineaţă spre casă. Au pierdut însă timpul pe drum în ambuteiaje. Primele blocaje au apărut încă înainte de a intra pe autostradă. Când, în sfârşit, au trecut de acest hop, s-au blocat la staţia de taxare de la Feteşti.

ORA 12. La prânz, viteza maximă a maşinilor nu o depăşea pe cea a unei biciclete. Dovadă sunt imaginile din trafic. Șoferii circulau într-o coloană care se întindea pe cel puțin 3-4 km, în ciuda prezenței mai multor echipaje de poliție, care încercau să dirijeze traficul.

ORA 14. Dupa două ore de nervi, traficul a început să se mai dezmorţească. Se merge cu o viteză medie de 30-40 de km pe oră.

ORA 16. Cei care au mizat pe plecarea după-amiază de la mare nu prea au avut noroc. S-au creat blocaje şi între staţiuni.

ORA 18. Mai sunt aproximativ 15 km până în Bucureşti. Traficul începe să se aglomereze. De altfel, poliția rutieră din Capitală a scos câteva zeci de agenţi pentru a dirija traficul şi pentru a împiedica noi ambuteiaje.

Traficul a fost supravegheat atât de pe șosele, cât și din aer cu peste patru sute de radare și șapte elicoptere.

De la munte spre București

ORA 10. Nici drumul de întoarcere de la munte nu a fost mai uşor. Speriaţi de vremea urâtă, turiştii şi-au făcut bagajele şi au plecat înspre casă.

ORA 12. La ora prânzului, miile de maşini încolonate au paralizat circulaţia pe DN1 între staţiunile Predeal şi Buşteni.

Un șofer mărturisește că i-a luat o oră să parcurgă cei câțiva kilometri de la intrare până la ieșire din Predeal.

ORA 14. Orele se scurgeau, iar traficul parcă încremenea. Pe unele segmente mai mult s-a stat decât s-a circulat. Pe DN 1 circulația este aproape paralizată. Turiștii care vin de la Brașov sau dinspre Bran sau Râșnov stau într-o coloană de mașini aproape interminabilă în zona Predeal. Se stă de ore bune în trafic. Șoferii sunt exasperați:

„Stăm în trafic, în loc să stăm ca fraierii până după-amiază la un loc adapostit și să plecam la drum spre seară”.

„Traficul acesta ne omoară! Mergem bară la bară, asta e!”

„Ultimii doi, trei km...sunt de o oră în mașină!”.

„Venim de la Doi Brazi, e groaznic. Am făcut o oră și ceva până în Predeal”.

ORA 16. Pe DN1, în Predeal, deja se circulă mai bine. Coloana de autoturisme începe, uşor-uşor, să se subţieze.

Abia la lăsarea serii, traficul a început să îşi revină.

ORA 18. În Bușteni şi în celelalte staţiuni de pe Valea Prahovei deja se circulă mult mai bine. Calvarul şoferilor pare că s-a terminat.

Deşi traficul a fost de coşmar, nu s-a produs niciun accident pe cele două drumuri.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri