Doi hoți, prinși cu ajutorul unui șofer de taxi 

Data publicării:
taxi sibiu

În imagini se vede cum individul îi fură telefonul mobil femeii după ce o bruschează. Filmarea i-a ajutat pe polițiști să-l identifice şi să-l găsească atât pe hoț, cât şi pe complicele acestuia, care a fost martor la întreaga scenă dar n-a mişcat un deget s-o ajute pe victimă.

Când a observat incidentul, taximestristul a băgat mașina în marșarier și a dat înapoi câteva sute de metri în încercarea de a-l prinde pe tâlhar. Însă individul a apucat să intre pe o stradă cu sens unic aşa că șoferul nu a mai avut ce face.

Discuție taximetrist-tânăra tâlhărită:

(Femeia) - Unde a intrat?

(Taximetristul) - S-a dus, s-a dus pe sens unic! Sună la Poliţie!

(Femeia) - Da, n-am cu ce!

(Taximetristul) - Stai aşa!

(Femeia) - M-a târât, aşa, m-a împins şi mi-a luat telefonul!

(Taximetristul) - Eu l-am văzut, l-am văzut!

(Femeia) - Cum arăta?

(Taximetristul) - Micuţ, tuns chel..."

Tânăra se afla pe o stradă din Sibiu când taximetristul, care mergea să ia un client, a observat că este tâlhărită. A mers imediat la Poliţie şi a dat imaginile surprinse de camera instalată în bord.

Deşi gestul său a ajutat la prinderea rapidă a tâlharilor, şoferul spune că a făcut un lucru normal şi că îşi doreşte să rămână anonim.

Colegii taximetristului au numai cuvinte de laudă pentru șofer.

S-a auzit, sigur că s-a auzit, c-a spus şi prin staţie? (L-au felicitat prin staţie? )Păi da şi normal că l-au felicitat. Era şi normal, nu? Eu aşa zic!”, a declarat un taximetrist.

„A dat dovadă de spirit civic şi asta este un lucru extraordinar pentru că multora le lipseşte. Am observat de atâtea ori că, dacă există un mic conflict, mai bine stau şi râd deoparte şi se bucură dacă altul a primit o înjurătură, o palmă”, a adăugat un alt șofer de taxi.

Foarte bine făcut, foarte bine! Că l-a prins şi l-a filmat”, a subliniat un alt taximetrist.

Femeia a depus ieri plângere, iar taximetristul a predat imaginile, care au devenit probă în dosar. Cu ajutorul lor, polițiștii l-au identificat pe tâlhar în două ore. Au stabilit și că bărbatul care aparent doar trecea pe stradă era, de fapt, complicele tâlharului.

„Unul dintre ei, în vârstă de 18 ani, a fost reţinut pentru 24 de ore şi arestat preventiv, ulterior, pentru o perioadă de 30 de zile. Este cercetat sub săvârşirea infracţiunea de tâlhărie. Cel de al doilea bănuit, în vârstă de 17 ani, este cercetat în libertate, pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la tâlhărie”, a precizat purtătoarea de cuvânt a IPJ Sibiu, Luciana Balteș.

Polițiștii l-au chemat pe șofer la sediu, însă nu ca să-l audieze, ci ca să fie personal felicitat de conducerea Inspectoratului.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri