Doi morți în urma accidentului de parașutism de la Clinceni

Data publicării:
tnt brothers


Actualizare 16:00. Încă o victimă a accidentului de paraşutism produs dimineaţă pe Aerodromul Clinceni a murit. Este vorba despre femeia de 30 de ani care a sărit în tandem cu un instructor. Acesta este, de altfel, singurul supravieţuitor al tragediei şi este internat, în stare gravă la un spital din Bucureşti. Femeia al cărei deces a fost anunţat cu puţin timp a stat timp de patru ore între viaţă şi moarte, la Spitalul Universitar.



Actualizare 11.00. „Incidentul se numeşte mid air collision, presupune că două paraşute s-au acroşat în apropierea solului. În incident au fost implicaţi un paraşutist cu 80 de salturi, care a acroşat paraşuta de tandem la o înălțime de circa 70 de metri. Au venit în spirală la contactul cu solul.

Instructorul de paraşutism are 4.000 de salturi, paraşutistul care se presupune că a acroşat, în jur de 100 de salturi. Este vorba despre un instructor foarte experimentat. Femeia era un pasager în tandem - presupun că era la primul salt”, a declarat Bogdan Boeru, instructor-parașutist în cadrul Aerodromului Clinceni.


Foto: Facebook TNT Brothers

Trei paraşutişti au fost implicaţi într-un accident, duminică dimineaţă, pe aerodromul de la Clinceni, unul intrând în stop cardio-respirator, iar ceilalţi doi fiind inconştienţi, potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti. 

La fața locului au fost trimise două echipaje și un elicopter de la SMURD.

Unul dintre parașutiști, un bărbat în vârstă de 40 de ani, a fost declarat decedat în urma unui stop cardiorespirator. Un altul, în vârstă de aproximativ 30 de ani, este intubat și va fi transportat de urgență la spital. A treia persoană rănită este o femeie, tot parașutist, căreia i se acordă ajutor medical și este în stare conștientă, urmând să fie transportată la spital.


„Este un accident grav, nu ne-am întâlnit până acum cu o situație în care să avem trei paraşutişti răniţi. A fost trimis elicopterul SMURD de la București şi două echipaje terestre, aşteptăm să vedem concluzia celor de la SMURD şi poate au pornit spre spitale - e posibil chiar ca unul să fie luat cu elicopterul.

E o cădere de la o înâlţime importantă, cel mai probabil va fi luat cu elicoperul. Depinde de ce leziuni au identificat, probabil va fi transportat la Floreasca.

O cădere de la o astfel de înălţime, şi cei în viaţă pot să sufere leziuni grave care pot să ducă la agravarea lor”, a declarat într-o intervenție telefonică la Digi24 Raed Arafat.


Este vorba de doi bărbați și o femeie care executau mai multe salturi de antrenament. La un moment dat oamenii care erau la sol au văzut că trei oameni se îndreaptă spre pământ, și cel mai probabil parașutele acestora s-ar fi intersectat”, transmite corespondentul Digi24 Laurențiu Rădulescu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri