Donaţiile pentru "Cuminţenia Pământului" vor fi deduse din impozitul datorat de cei care vor contribui

Data publicării:
cumintenia pamantului F vlad alexandrescu

 

Ordonanţa de Urgenţă reglementează condiţiile în care se va derula procesul de donaţie pentru cumpărarea sculpturii lui Constantin Brâncuşi, ”Cuminţenia Pământului”.

”Creăm condiţiile în care procesul de subscripţie publică poate avea loc şi s-au definit câteva elemente importante pentru ca la jumătatea lunii aprilie să poată începe acestă campanie. Prin această donaţie se pot deschide conturile de donaţie în gestiunea Ministerului Culturii”, a precizat Dan Suciu, purtătorul de cuvânt al Guvernului.

Suciu a afirmat că donaţiile vor putea fi primite atât de la persoane fizice, cât şi de la persoanele juridice. Prin derogare de la Codul Fiscal, donaţiile vor putea fi deduse din impozitele datorate statului de către eventualii donatori.

”S-au făcut o serie de derogări la Codul Fiscal prin care contribuabilii pot să-şi deducă aceste donaţii pe care le fac pe baza acestei Ordonanţe din impozitul pe profit, atât persoanele juridice cât şi persoanele fizice, contribuabili care îşi stabilesc venitul în sistem real”, a arătat Suciu, precizând că aceste derogări au scopul de a încuraja procesul de donaţie şi de a ajunge la suma pe care statul român s-a angajat să o plătească moştenitorilor sculpturii.

În cazul în care donaţiile nu vor acoperi suma de 6 milioane de euro, acestea vor fi returnate cetăţenilor care au participat la subscripţia publică. ”Dacă procesul de subscripţie nu va fi unul de succes, vom da banii înapoi conform tuturor donaţiilor primite”, a precizat purtătorul de cuvânt al Executivului.

Totodată, Guvernul vrea să ceară ajutorul agenţiilor de publicitate pentru a ajuta gratuit la realizarea unei campanii de promovare a acestei subscripţii publice.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri