Două cutremure cu magnitudine 3 s-au produs noaptea trecută în Vrancea

Data publicării:
seismograf2 mfax-2

Mircea Radulian, directorul ştiinţific al Institutului Naţional de Fizică a Pământului a explicat la Digi24 că seismele din Vrancea au legătură cu cutremurul de 5,5 pe Richter produs în aceeaşi zonă acum o săptămână, dar nu şi cu cele din Galaţi.

„Este un grup de cutremure de magnitudine mică, pentru că şi ieri a fost un cutremur, care au apărut ca urmare a cutremurului de acum o săptămână. Ele reprezintă o eliberare în plus de energie, care a fost puţin perturbată. Erau aşteptate şi chiar e bine că au apărut, dar au apărut puţin întârziat”, a spus Mircea Radulian.

Acesta a adăugat că se aşteaptă ca după o astfel de perturbare Vrancea să intre într-un regim normal, ceeea ce înseamnă că mai pot apărea seisme, dar de magnitudine mică.

Un alt seism a mai avut loc în aceaşi zonă ieri, la ora 11.38. A avut magnitudinea 3,5 şi s-a produs la o adâncime de 140 km. Cutremurul nu a fost urmat de replici.

Şi tot ieri s-a mai produs un seism în zona Galaţi, la ora 15.33, care a avut magnitudinea 2,7 pe Richter.

Duminica trecută, un cutremur cu magnitudine 5,5 s-a produs în zona Vrancea, la ora 4.37, la o adâncime de 134 de kilometri. Seismul a fost cel mai puternic din ultimii patru ani.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri