Dragoş Cristian Dinu, al 31-lea ministru al Cabinetului Cioloş

Data actualizării: Data publicării:
161027_DRAGOS_CRISTIAN_DINU_07_INQUAM_Octav_Ganea

Dragoș Cristian Dinu a depus jurământul de învestitură în funcția de ministru al Fondurilor Europene în fața președintelui Klaus Iohannis. Acesta îi ia locul lui Cristian Ghinea care a demisionat ca să poată candida pe listele USR.

161027_DRAGOS_CRISTIAN_DINU_07_INQUAM_Octav_Ganea
Foto: InquamPhotos/Octav Ganea

La ceremonia desfășurată la Palatul Cotroceni au participat premierul Dacian Cioloș, președintele Camerei Deputaților, Florin Iordache, membri ai Guvernului, consilieri ai președintelui Iohannis. Preşedintele Klaus Iohannis nu i-a adresat noului ministru niciun mesaj după ceremonie, notează News.ro.

Joi, șeful statului a semnat decretul privind numirea lui Dragoș Cristian Dinu în funcția de ministru al Fondurilor Europene, în locul demisionarului Cristian Ghinea, care va candida în alegeri.

Dinu devine cel de al 31-lea ministru care activează sub conducerea premierului Dacian Cioloş.

Dragoş Dinu este specialist în managementul public, inclusiv managementul fondurilor europene. Începând cu anul 2008, a fost expert internaţional şi naţional în domenii precum analiză funcţională, planificare strategică, politici publice, analiză şi dezvoltare instituţională. Din această calitate, a reprezentat instituţii internaţionale precum Banca Mondială sau UNICEF şi a coordonat şi implementat proiecte în instituţii publice din România, Georgia, Estonia, Republica Moldova, Macedonia, Kosovo sau Serbia.
 
Începând cu luna mai 2016, a ocupat funcţia de secretar de stat la Ministerul Fondurilor Europene. Rolul său în această echipă a fost concentrat pe procese majore şi actuale care privesc gestionarea fondurilor europene precum: desemnarea autorităţilor de management pentru perioada 2014-2020 sau ridicarea şi închiderea condiţionalităţilor ex-ante aferente Acordului de Parteneriat 2014-2020, precizează Guvernul.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri