Drum anevoios spre vamă

Data publicării:
drum gropi

„Groaznic! Mai bine la moldoveni decât la noi, în special în vamă.”

Zilnic, aproape două mii de maşini tranzitează vama Albiţa. Pe o distanţă mai bine de un kilometru, şoferii, însă, sunt nevoiţi să-şi testeze răbdarea pe un drum aproape distrus. Şoseaua ţine de Direcţia Regională a Vămilor.

Carmen Ciocan, reporter Digi24 Iaşi: „Albiţa este una dintre vămile de intrare în uniunea Europeană. Cu toate acestea, după ce trec de controlul poliţiştilor de frontieră din Republica Moldova, şoferii trebuie să facă slalom printre gropile care cu greu pot fi evitate.”

„Foarte rău! Nici nu mi-am închipuit că o vamă poate să aibă aşa drumuri. Asta e deja de ani!”

Direcţia Regională a Vămilor nu a dat până acum o reacţie în legătură cu starea în case se află porţiunea de drum care îi aparţine. Nici după ce trec de vamă şi intră în ţară, oamenii nu au parte de o şosea mai bună pentru cei 70 de kilometri pe care îi mai au de parcurs până la Iaşi.

Carmen Ciocan, reporter Digi24 Iaşi: „Drumul naţional dinspre Albiţa spre Iaşi este unul cu denivelări. Şoferii sunt avertizaţi, o dată la câţiva kilometri, să circule cu prudenţă. ”

„E jale! E jale! Plătim taxe, de pomană le plătim. De la vamă înspre Iaşi e teroare.”

***

„S-a plombat ici, colo, dar ne rupem maşinile. ”

Nici pentru viitorul apropiat reprezentanţii companiei de drumuri nu au veşti prea bune pentru şoferii care circulă pe acest drum.

Ing. Ovidiu Laicu, directorul Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Iaşi: „ În limita bugetului pe care noi îl avem, este prins la lucrări. Pentru că eu am un buget la nivelul direcţiei de 150 de milioane pe 10 judeţe, din care eu 46 la sută cheltui pe iarnă. Deci, vă daţi seama, rămân cu jumătate pentru întreţinere. Nu pot să repar tot odată. Este un program de reparaţii.”

Autorităţile nu pot da un termen limită pentru refacerea şoselei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri