Drum distrus de alunecări de teren

Data publicării:
drum vulcana captura

50 de oameni din localitatea Vulcana Băi pe un deal, la marginea comunei. Ca să ajungă în centru, sar peste craterele lăsate în urmă de alunecările de teren şi înoată prin noroiul care le ajunge până la genunchi. În ultimele săptămâni din cauza ploilor, pământul a luat-o la vale şi a acoperit complet singurul drum de acces.

„Alunecarea de teren s-a produs undeva în dreapta mea şi a blocat complet calea de acces, drumul care îi aducea pe localnicii din această zonă înspre centrul comunei, astfel că în acest moment, singura posibilitate ca oamenii să ajungă în localitate este să circule pe o potecă”, transmite corespondentul Digi24.

Cel mai greu le este copiilor şi bâtrânilor.

Eu nu am ulei, eu nu am zahăr, la pâine o iau roată pe o gârlă, murim aici de foame”, se plânge un localnic.

La şcoală, băieţelul nu l-am mai dat de o săptămână şi ceva, nu am mai putut să îl trec acolo, unde este alunecarea. L-am luat în cârcă, dar când plouă şi mai avem şi bagaj, e foarte greu”, spune un altul.

Oamenii se uită cu disperare către autorităţi, dar edilii aşteaptă să se operască ploile. Primăria a chemat totuşi la faţa locului experţi ca să vadă ce e de făcut.

Ea este revărsată, dar ca lungime se estimează în jur de 800 de metri, chiar un kilometru, iar ca lăţime se pare că undeva atinge şi 50 de metri”, spune Marcel Doiţă, topograf.

Am construit două podeţe. Pe primul chiar au reuşit oamenii să îşi scoată maşinile. L-a luat alunecarea, am construit un podeţ pe unde treceau locuitorii, l-a luat şi pe acela. Fiecare spune să luăm pământul, dar el curge mereu. Să facem pod aerian, dar costurile sunt exagerat de mari”, spune viceprimarul Filofteia Şerban.

Consiliul Judeţean a aprobat alocarea a 200.000 de lei, din fondul de rezervă, pentru rezolvarea situaţiei. Dar amenajările vor fi provizorii.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri