Drum plin de gropi până la raiul pescarilor

Data publicării:
drum gropi galati

Complexul de agrement de pe balta Zătun include 19 căsuţe, o plajă de mici dimensiuni, pontoane şi chiar şi spaţii de joacă pentru copii. Ar putea găzdui inclusiv concursuri naţionale de pescuit, după ce va fi inaugurat în luna septembrie a acestui an.

„Va fi un complex dotat la standarde europene. Va fi un complex care va fi dotat cu tot ce are nevoie gălăţeanul să vină la pescuit, să rămână peste noapte şi să aibă un weekend liniştit”, spune Vali Sandu, directorul Serviciului de Administrare a Domeniului Public.

Numai că drumul până la această destinaţie de vis numai liniştit nu e.

Cei care vor să ajungă la complexul de agrement din apropriere trebuie să meargă însă pe un drum plin de gropi şi denivelări.

Şoseaua ar fi putut fi reabilitată cu fonduri europene, doar că pentru asta ar fi trebuit să treacă din administrarea Consiliului Judeţean Galaţi în cea a ADP. Propunerea nu a fost votată însă de suficienţi consilieri.

„Drumul este o porcărie, din păcate”, spune Nicolae Bacalbaşa, preşedinte CJ Galaţi.

O nouă oportunitate de a accesa banii de la UE se va ivi abia în primăvara anului următor. Balta de pescuit Zătun are o suprafaţă de 30 de hectare şi face parte din Parcul Natural „Lunca Joasă a Prutului Inferior”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri