Drumul cu cont de Facebook va fi reabilitat după 10 ani de amânări

Data publicării:
DN 76

 

În urmă cu zece ani, reprezentanţii Ministerului Transporturilor anunţau intrarea DN76 în reparaţii capitale. Lucrările au început cu întârziere pe unele tronsoane, iar şantierele au fost rapid părăsite de muncitori după ce alocarea de fonduri s-a oprit.

Anul trecut, s-a reuşit obţinerea de fonduri europene pentru reabilitarea drumului, însă existenţa banilor pentru reparaţii nu a rezolvat problema pe drumul naţional. Firmele care au câştigat licitaţia pentru reabilitarea şoselei au intrat în insolvenţă şi au abandonat lucrările.

Drum cu pagină pe Facebook. Gropile de pe DN76, care leagă Oradea de Deva, prezentate online

Contractele au fost reziliate, iar acum modernizarea drumului se va face cu alte firme. Lucrările vor fi reluate cel mai devreme săptămâna viitoare.

VIDEO. Protest pe drumul naţional cu cont pe Facebook din cauza gropilor şi a buruienilor de un metru

De-a lungul timpului, oamenii au postat fotografii care arată gropile din asfalt, zonele aflate în lucru, dar unde nu este nici un muncitor şi chiar un accident provocat din cauza drumului prost.

Locuitorii din Beiuş au montat şi un panou în zonă care îi anunţă pe şoferi că „drumul este veşnic în lucru”, iar viteza de deplasare este de maximum cinci kilometri pe oră.

Şoseaua care leagă Oradea de Deva este singura din ţară care are pagină pe Facebook. Doar că DN76 nu este vedetă online, ci a fost prezentat ca un contraexemplu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri