Drumul Prinţului Charles de la Buckingham la Viscri trece prin gropi

Data publicării:
viscri

Pentru a ajunge în satul său preferat, Prinţul Charles a găsit soluţia: vine de fiecare dată cu o maşină de teren. Nu toţi turiştii care ajung în zonă ştiu însă că până în Viscri e nevoie de nervi tari şi o maşină puternică.

În satul din inima Transilvaniei se ajunge fie din localitatea Dacia, dinspre Cetatea Rupea, fie din Buneşti, dinspre Sighişoara. Din orice direcţie, drumul e la fel de prost: plin de gropi și denivelări. Prima porţiune nu a fost niciodată asfaltată.

"E adevărat, drumul nu este dintre cele mai bune, ca să fim delicaţi, dar ce avem de văzut aici cred că merită. Nu ar strica puţină investiţie şi în reparaţii", spune o vizitatoare.

"Drumul este atât de rău, că nici nu poate fi considerat drum”, a spus şi un bărbat care a trecut prin zonă.

"Este jalnic pentru ceea ce ştiam, pentru Prinţul Charles, mă gândeam că arată altfel, ne-am deviat de la drumul nostru intenţionat, ca să vedem ceva frumos, suntem puţin supăraţi", a mai spus un alt român.

Cei mai afectați sunt însă localnicii.

"Din 2007 e praf, aşa e mereu, dacă stai să circuli des pe el, aproape zilnic repari bucşe şi planetare”, spune un localnic.

Drumul a fost asfaltat ultima dată în urmă cu opt ani. De atunci, Consiliul Judeţean nu a mai investit aici decât iarna, în lucrări de deszăpezire.

Primarul din Buneşti spune că ar fi nevoie de 23 de milioane de lei pentru asfaltarea celor 16 kilometri dintre Buneşti şi satul Dacia, dar dacă ar avea banii tot nu ar putea repara drumul, pentru că ţine de Consiliul Judeţean.

"Dacă ne-ar transfera drumurile la comunitatea locală, deoarece noi circulăm şi suntem zilnic în această zonă, dar să fie transferate cu finanţare, nu fără bani”, spune Mircea Pălăşan, primarul din Buneşti.

Autorităţile judeţene promit de doi ani repararea drumului. Acum au facut şi primul pas: au cerut expertizarea drumului, analiză care va costa aproape 130.000 de lei. Abia apoi se va putea vorbi de licitaţii şi reparaţii.

“În această perioadă s-au alocat fonduri pentru reparații, iar în același timp am prins acest drum pe două proiecte, odată pe PNDL, să obținem bani și direct de la Ministerul Dezvoltării, și pe investiții din partea Consiliului Județean", a spus şi Claudiu Coman, vicepreședinte al Consiliului Judeţean Brașov.

În 2013, satul Viscri a fost vizitat de 15.000 de turişti, iar anul trecut numărul vizitatorilor a sărit de 18.000.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri