Drumuri județene fără indicatoare

Data publicării:
drum iarna2

Drumul judeţean 561A din judeţul Mehedinţi are o lungime de aproximativ 30 de kilometri. Şoseaua a avut indicatoare rutiere doar până la începutul anilor 90. După Revoluţie au fost furate, iar altele n-au mai fost montate.

Pe drumul judetean care leagă localitățile Bacles și Tamna șoferii trebuie să se ghideze după arborii de pe marginea drumului şi urmele lăsate în zăpadă, pentru că nu există niciun indicator care să îi anunțe că depăşirea este interzisă sau că urmează o curbă periculoasă.

- „Nu au fost deloc. Cel puţin de când ştiu eu, de vreo 15 ani când circul pe aici”.
- „E un drum foarte periculos, mai ales iarna”, se plâng oamenii.

La fel de periculos e şi drumul judeţean din apropiere, 606A, care are o lungime de 20 de kilometri.

Poliţia Rutieră a făcut o sesizare către administratorul drumului, Consiliul Judeţean Mehedinţi, pentru a monta indicatoare şi a reface marcajele.

Administratorul drumului public are obligaţia, conform competenţelor ce îi revin, de a monta indicatoare sau dispozitive speciale şi totodată de a sesiza orice obstacol care pune în pericol siguranţa rutieră. În caz contrar, riscă sancţiuni contravenţionale de până la 10.500 lei”, spune Nicolae Lohon, spune purtătorul de cuvânt al Poliţiei Mehedinţi.

Autorităţile judeţene spun că vor rezolva problema, dar nu prea curând.

În acestă primăvară, după ce vom aproba bugetul, vom face un inventar al lipsei indcatoarelor de pe drumurile judeţene şi vom acţiona în consecinţă”, a declarat Aladin Georgescu, preşedintele Consiliului Judeţean Mehedinţi.

Drumurile din judeţul Mehendinţi au o lungime totală de aproximativ 700 de kilometri.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri