Dublu asasinat la Târgoviște | Expert: Detaliile indică faptul că au fost cel puțin doi criminali

Data actualizării: Data publicării:
criminolog

Dublul asasinat care a avut loc joi seara la Târgoviște are cel puțin doi autori, iar aceștia erau cunoscuți de victime, spune Dan Antonescu, specialist criminolog. Cu siguranță consilierul local şi angajatul său nu au murit în urma unui accident de vânătoare, adaugă specialistul. 

Dan Antonescu, specialist criminolog: "Este o anchetă extrem de dificilă. Eu am convingerea că este o crimă comisă de un cunoscut, sau cel puțin... Eu zic că sunt doi. Din ce știu sunt două răni, două plăgi, produse prin împușcare la fiecare victimă.

Pușca are două țevi. Ca să tragi al doilea foc înseamnă că ai scos tuburile și ai băgat alte cartușe, ori ai făcut manevra asta. I-ai executat după ce i-ai rănit, un foc către unul, un foc către al doilea, a scos tuburile, le-a pus în buzunar, dacă le-a aruncat e grozav. Dacă le-a pus în buzunar este încă o piedică în calea anchetei și după care a reîncărcat arma cu încă alte două cartușe și a mai tras asupra victimelor încă un foc. Puțin probabil să facă acest lucru, posibil să fie un al doilea autor.

Mai ales că din declarațiile martorilor cel care vorba la telefon cu consilierul local a reprodus discuția: lasă că vă dau eu pe mâna poliției. Deci nu era vorba de unu, ci de cel puțin de doi. A folosit plural în exprimare.

Aceste amprente se regăsesc în cartotecile poliției și pentru cei care le dețin în mod legal. Mie rar mi-a fost dat să întâlnesc crime cu arme deținute legal.

Sunt la ora actuală foarte multe arme deținute ilegal, braconajul și defrișările au ajuns un fenomen, nu o întâmplare. Din ce știu, muniția folosită era mai mică, pentru păsăret, nu pentru vânat de dimensiuni medii și mari.

Trasul de foarte aproape are și acest efect omorâtor.

Cercetarea trebuie să stabilească dacă acele corpuri sunt la distanță mare de locul de unde ei tăiau vara, dacă au mers ei sau au fost târâți. Sunt aspecte pe care anchetatorii cred că le-au și lămurit în momentul acesta.

Trebuie stabilită distanța de la care s-a tras... Aici nu putem discuta de accident de vânătoare. Aici este crimă, conștient cel care a tras și-a propus și a realizat acest lucru. Este posibil să-i fi împușcat pentru că el a fost amenințat, dacă vorbim de unu, sau ei dacă vorbesc și de complicelele lui că vor fi denunțați la poliție pentru că braconează. Ori dacă nu s-ar fi cunoscut cu cele două victime puteau bine mersi să plece, dar victimele, cunoscându-i, putea să-i nominalizeze și tocmai aici cred că este mobilul crimei.

Omul sau oamenii care au comis fapta au gândit rudimentar, s-au comportat ca atare și au soluționat într-un mod brutal problema și absolut ilogic problema în care s-au trezit. I-a prins cineva la braconaj.

Accidente la vânătoare se întâmplă foarte multe. Crime în astfel de cazuri se întâmplă, dar de regulă nu cu braconierii, ci cu cei care defrișează ilegal. Pentru că ei acolo se duc în gașca. Ei sunt foarte agresivi, când sunt prinși în faptă devin violenți. Și se bazează pe spiritul de turmă. Pot ulterior să depună mărturie cum vor."

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri