E. Hurezeanu, explicații pentru demisia lui G. Maior: „Nu cred că dl. Iohannis a sărit în apărarea onoarei pierdute a Curții Constituționale!”

Data publicării:
hurezeanu gest cu mana

Nimeni nu vrea să creeze confuzii suplimentare, neînțelegere, nu e cazul. Nu-l văd pe domnul Iohannis atât de influențat de lamento-ul domnului Zegrean sau de plecarea în vacanță intempestivă a marelui constituționalist de Gorj, Greblă. Nu! Nu cred că domnul Iohannis a sărit în apărarea pericolului onoarei pierdute a Curții Constituționale”, a declarat Emil Hurezeanu la Digi24. „Nu știu ce mă face să cred că, din păcate, Curtea Constituțională din România nu este pe prima poziție a sufragiilor, a simpatiilor publicului, cum se întâmplă în Germania. (...) Acolo vin de obicei constituționaliști de primă mână, oameni care au trecut prin mari experiențe juridice”, a arătat Emil Hurezeanu.

Totuși, el a atras atenția că așa cum arată decretele și deciziile CCR, ele trebuie respectate. „După cum și demisia dlui Maior trebuie respectată. Nu cred că cineva s-a supărat... Poate Maior însuși s-a supărat și și-a reproșat singur – nu atât Iohannis cred că a fost deranjat de asta – că s-ar putea crea un fel de mic conflict între puterile statului, escaladat de dl Maior și la care a răspuns și Zegrean, nu s-a lăsat nici Zegrean!”, a adăugat Emil Hurezeanu.

Analistul crede că acest conflict public este nepotrivit și, de altfel, ambii protagoniști s-au grăbit să-l repare.

Nu trebuia să existe, dar mai degrabă domnul Maior s-o fi gândit: ia uite, după câte (am făcut - n.r.) astea și astea, și asta, nu fac decât să ajung în situația asta după opt ani, ia mai lăsați-mă! Ia mai lăsați-mă! Sau...ce-ar fi să vă las eu?” - a încheiat Emil Hurezeanu.

Citiți și: 

Cum ar trebui să fie noul șef al SRI? Portretul schițat de Emil Hurezeanu
George Maior critică deciziile CCR pe tema legilor Big Brother și apără spionii din presă
Victor Ponta, despre conflictul dintre SRI și CCR: Klaus Iohannis să medieze

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri