Edilul Timişoarei, după ce un tramvai a mers fără călători: E grav că regia a refuzat să dea informaţii 

Data publicării:
tramvai

Nicolae Robu a declarat că este foarte grav că Biroul de presă al RATT nu a furnizat informaţii despre incidentul de la sfârşitul săptămânii trecute, când unui vatman i s-a făcut rău şi a căzut din tramvai, iar garnitura cu călători a mers aproximativ un kilometru.

Citiţi şi:

Un tramvai plin cu oameni a mers fără vatman două staţii. RATT: Călătorii nu au fost în pericol

"Ştiţi ce e foarte grav acolo? Că pur şi simplu s-a refuzat din partea Biroului de presă al RATT să se dea informaţii privind acel incident. Este inadmisibil să tratezi lucrurile în felul acesta când acolo se putea întâmpla o nenorocire. Mă îngrozesc ce putea să iasă”, a spus Nicolae Robu.

Primarul Timişoarei a mai anunţat că a solicitat Corpului de Control să facă o verificare în legătură cu incidentul şi dacă sistemele de siguranţă ale tramvaiului au fost funcţionale.

"Am pus în mişcare Corpul de Control al primarului să facă o anchetă, să vedem dacă era totul funcţional. Tramvaiul e vechi, dar ceea ce are în portofoliul de functionalităţi trebuia să meargă. Are sistem de frânare, la tragerea de manetă ca la trenuri? Dacă are, era funcţional? Dacă nu era funcţional, cineva să răspundă! Apoi vreau să aflăm dacă vatmanul a fost supus periodic la verificarea sănătăţii. Daca nu, cineva trebuie să răspundă. Dacă nu s-a făcut verificarea, e grav. Nu poţi pune un om la volanul unui autobuz sau la manetele unui travai fără o garanţie, măcar un aviz că omul ăla e sănătos. O să facem o anchetă internă prin Corpul de Control”, a precizat edilul.

Întrebat dacă va cere demisia directorului RATT Ioan Goia, primarul Nicolae Robu a explicat că nu are cum să ceară acest lucru, dar a lăsat să se înţeleagă ca s-ar fi impus demisia de onoare.

"Pot să iau măsuri în limitele legii, care nu îmi e deloc favorabilă. Eu nu sunt un supra manager al lor şi nu am prerogative prin lege să dau dispoziţii executive în aceste structuri. Dar ca primar, apărător al intereselor cetăţenilor, eu cer socoteală. Legea este aşa cum este, din păcate. Oamenii îşi închipuie că un primar are mai multă putere decât are în realitate. Ar trebui să existe (demisia de onoare - n.r.), dar onoarea devine din ce în ce mai mult o "rara avis", din păcate, în societate”, a mai precizat primarul Nicolae Robu.

Edilul a adăugat că se vor face verificări şi cu privire la sistemul de salarizare din RATT, după ce i s-a adus la cunoştinţă că leafa directorului Ioan Goia s-ar fi dublat de la un an la altul.

Vineri, vatmanului unui tramvai din Timişoara i s-a făcut rău şi a leşinat, căzând din tramvai deoarece uşa din cabina acestuia era deschisă, tramvaiul nefiind dotat cu aer condiţionat.

Tramvaiul a circulat pe şine pe o distanţă de aproximativ un kilometru, cu pasagerii care se aflau în pericol, el oprindu-se singur după ce a trecut inclusiv printr-o intersecţie prin care circulă TIR-uri.

În urma incidentului, niciun pasager nu a fost rănit. Vatmanul a fost preluat de un echipaj medical şi transportat la spital. Potrivit medicilor, bărbatul este în comă, având mai multe coaste fisurate şi leziuni la faţă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri