EDIȚIE SPECIALĂ. Lumina e în oameni. Slujba de Înviere, de la Maramureș și Republica Moldova la Vatican

Data publicării:
inviere

Adriana Nedelea si Cristian Citre, de la Mănăstirea maramureşană Bârsana, şi Sanda Nicola, trimis special la Vatican, discută cu specialişti despre momentele şi semnificaţiile slujbei de Înviere, dar și despre tradițiile locale.

Aproximativ două miliarde de creștini sărbătoresc în această noapte Învierea. Digi24 prezintă imagini de la mai multe biserici ortodoxe și catolice din România, precum și din Republica Moldova și de la Vatican. Urmăriți în materialul video de mai jos începutul slujbei de Înviere la mai multe lăcașe de cult, de la mănăstiri la cele mai mari catedrale și bazilici din țară.

Maica Macrina, de la Mănăstirea Bârsana, a vorbit despre istoria lăcașului de cult, despre activitatea măicuțelor, dar și despre însemnătatea rugăciunilor din timpul și de după slujba de Înviere.

La Mănăstirea Căpriana din Republica Moldova, părintele stareț Filaret Cuzmin, a vorbit despre semnificația nopții de Înviere.

Fiecare clipă a vieții este importantă dar mai ales în noaptea Învierii, care este mântuitoare, fiecare își dorește să vină în sfânta biserică, să întâmpine zorii zilei”, a spus preotul.

La Constanța, Lumina Sfântă a fost adusă pe mare.

La Vatican, Papa Francisc a oficiat pentru a doua oară slujba de Înviere, de când a fost ales suveran pontif.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri