El Mundo scrie despre Klaus și Carmen Iohannis: Un cuplu atipic pe scena politică

Data publicării:
iohannis cu felipe si sotiile - presidency

FOTO: presidency.ro

Cotidianul se referă la volumul autobiografic Pas cu pas publicat de Klaus Iohannis, remarcând faptul că o bună parte a cărții este consacrată „femeii vieții lui”, care este profesoară, ca și el, și pe care a cunoscut-o la 22 de ani, în timpul studenției. „Suntem și acum o pereche de îndrăgostiți, pentru că arta nu este aceea de a te îndrăgosti, ci de a menține vie dragostea pentru mult timp”, a asigurat liderul de origine germană, care are 56 de ani și care „a preferat să nu plece în Germania împreună cu părinții săi, în anii 1990, în timpul momentelor tulburi ale revoluției din România, pentru a rămâne alături de iubita lui în micul oraș Sibiu”, relatează ziarul spaniol.

Carmen Iohannis este descrisă drept „o Primă Doamnă discretă”, cu un „comportament foarte sobru și alergică la protagonism public și rețele sociale”, dar și „o catolică ferventă”, ca și soțul ei, ambii mergând clandestin la slujbe în perioada dictaturii comuniste din România.

Chiar și modul în care a reacționat imediat după ce Klaus Iohannis a câștigat scrutinul din toamna anului trecut a fost deosebit, întrucât, în loc să meargă la București pentru a sărbători triumful cu soțul ei, a rămas la Sibiu, și și-a ținut orele, ca în oricare altă zi, cu elevii ei de la Liceul Gheorge Lazăr, scrie El Mundo.

Cotidianul menționează că soția președintelui este o „persoană foarte cultă, care cântă la pian și iubește baletul și teatrul, pasiuni pe care le împărtășește cu soțul ei”.

Soții Iohannis — continuă publicația spaniolă — „nu s-au arătat niciodată la petreceri fastuoase, ci dimpotrivă”, preferă îndeletniciri domestice, preocuparea favorită a politicianului fiind bricolajul în propria casă, în timp ce soția lui este iubitoare a bucătăriei franțuzești.

Doamna Iohannis „și-a exprimat rareori pozițiile politice, excepție făcând momentul în care și-a recunoscut public admirația pentru Mihai de România, regele care, după invazia nazistă, a fost exilat de regimul comunist în 1947”.

Cotidianul spaniol scrie că fostul monarh a câștigat tot mai mulți susținători printre români, astfel încât, la alegerile prezidențiale, contracandidatul lui Iohannis, socialistul Victor Ponta, a promis să organizeze un referendum în problema reinstaurării monarhiei. Contrar sondajelor, a câștigat Iohannis, care refuză categoric o asemenea consultare populară, explicând că nu face parte din proiectul lui de modernizare a țării. Nu se știe ce opinie are Carmen Iohannis, care este fan al (ex)suveranului, dar este sigur că Regina Emerită Sofia este nemulțumită, întrucât fostul monarh este unul dintre verii ei preferați, de care a fost totdeauna foarte apropiată”, susține cotidianul El Mundo.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri