ELCEN susține că furnizează agentul termic la o temperatură optimă și nu este responsabil de avaria de vineri

Data publicării:
cet elcen termocentrala

„În urma informațiilor apărute recent în presă privind asigurarea agentului termic în unele zone din Capitală, ELCEN dorește să facă următoarele precizări:

- Din după-amiaza zilei de 5 ianuarie a.c., ELCEN furnizează agentul termic la parametri optimi conform solicitărilor RADET.

Astfel, potrivit datelor din această dimineață, furnizate de Dispeceratul ELCEN, vă informăm după cum urmează:

- temperatura solicitată de RADET este de 90 grade C pentru CTE Grozăvești, respectiv CTE Progresu; temperatura furnizată de ELCEN pentru CTE Grozăvești este de 95-96 grade C, iar pentru CTE Progresu, temperatura furnizată este de 91-92 grade C;
- solicitarea de temperatură a RADET pentru CTE Sud este de 93 grade C, iar ELCEN furnizează 93-94 grade C;
- pentru CTE VEST, RADET solicită o temperatură de 92 grade C, iar ELCEN furnizează 94 grade C”, se arată în comunicat.

Reprezentanții ELCEN au mai precizat că au discuții comune zilnice cu cei ai RADET în cadrul comandamentului de iarnă în vederea unei comunicări eficiente în ceea ce privește asigurarea condițiilor optime pentru buna funcționare a sistemului.

„ELCEN asigură locuitorii Capitalei racordați la sistemul centralizat de încălzire că, în pofida stării tehnice îmbătrânite a instalațiilor, va depune toate eforturile necesare de a livra agentul termic către RADET în condiții optime. Pentru o comunicare eficientă și transparentă, dorim să subliniem că ELCEN nu are relații contractuale cu consumatorii casnici, ci cu RADET, în sensul că ELCEN produce și furnizează agentul termic către RADET, aceasta din urmă asigurând distribuția agentului termic la nivelul capitalei”, se mai precizează în comunicat.

Vineri dimineață,  110 blocuri din cartierul bucureștean Militari au rămas fără agent termic în urma unei avarii. „A apărut o avarie a RADET în cursul dimineții, în zona Militari. Sunt afectate 110 blocuri”, a declarat Alexandru Ichim, purtătorul de cuvânt al Primăriei Capitalei, într-o conferință de presă.

Potrivit lui Ichim, astfel de avarii sunt cauzate de rețeaua veche. „Este o rețea care este veche și din cauza aceasta apar aceste situații neprevăzute. În cursul zilei de azi (n.r. vineri) va fi remediată avaria, a apărut în cursul dimineții”, a adăugat reprezentantul Municipalității.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri