Elena Udrea: Ebola „pare o amenințare. Am văzut că pe internet e o adevărată panică”

Data publicării:
udrea breton nou microfoane

„Cred că ar trebui înființată la Ministerul Sănătății o celulă de criză cu care să evaluăm posibilitatea ca Ebola să ajungă în România. Nu știu, până la ora aceasta nu cred că avem niciun caz de Ebola în România”, a spus Elena Udrea la emisiunea Jurnalul de Seară de la Digi24.

Ea a amintit că Guvernul Boc gestiona orice epidemie la nivel internațional printr-o celulă de criză organizată la Guvern și prin monitorizarea permanentă a situației.

Întrebată dacă Ebola este o amenințare, Elena Udrea a răspuns: „Pare o amenințare. Am văzut că, pe internet cel puțin, e o adevărată panică, asta din ce am apucat să văd și eu știrile astăzi”.

Elena Udrea a spus că există cazuri de Ebola în SUA și a amintit cazul asistentei medicale care a apucat să călătorească cu avionul înainte de a fi diagnosticată.

Stare de alertă în Spania. Patru suspiciuni de Ebola într-o singură zi

„Deocamdata nu stiu cât de aproape este de România această epidemie. Lucrurile, deocamdată în țară sunt sub control. Însă, pentru a liniști polulația și pentru a o pregăti să se ferească de riscul de a contacta această epidemie, cred că ar trebui să avem această celulă de criză care să comunice permanent românilor ce se întâmplă. Nu știu dacă s-a făcut sau nu. Guvernul trebuie să știe mai mult în momentul acesta”, a mai spus președintele PMP.

Ministerul Sănătăţii a anunțat săptămâna aceasta că a fost constituit un comitet naţional de coordonare în privința Ebola. Comitetul este format din reprezentanți ai ministerelor Sănătăţii, Internelor, Apărării, Externelor şi Transporturilor.

Mai multe spitale din România au fost pregătite să gestioneze cazuri de Ebola, iar guvernul a anunțat achiziționarea a cinci ambulanțe pregătite special pentru a transporta eventiali pacienți cu febră hemoragică.

în ultimele două săptămâni, peste 500 de oameni au fost monitorizaţi în România, fie pentru că s-au întors din Africa, fie pentru că sunt studenţi străini din zonele afectate care învaţă la noi în ţară.

Suntem pregătiți atât cât poate fi pregătită orice țară de pe această planetă în contextul acestui tip de infecție”, a a spus Adrian Streinu-Cercel, managerul Institutului Naţional de Boli Infecţioase „Matei Balş”.

Cazuri de Ebola au fost înregistrate în Africa, Statele Unite și Europa. Aproape 4.500 de oameni au murit după ce s-au îmbolnăvit de Ebola, din cele 9.000 de persoane diagnosticate.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri