Elena Udrea, reacție în cazul Alinei Bica

Data publicării:
udrea la paris joscenzura

Este prima reacţie a Elenei Udrea, după ce numele său apare în dosarul şefei DIICOT, Alina Bica. Elena Udrea spune, într-un mesaj pe Facebook, că nu are nicio legatură cu acest subiect şi nu este implicată în dosar.

Mai mult, liderul PMP susţine că relaţia sa cu şefa DIICOT este doar una de prietenie şi nu de afaceri. 

Nu în ultimul rând, Elena Udrea o laudă pe Alina Bica pentru elaborarea celor două noi Coduri Penale şi crede în nevinovăţia ei. Potrivit procurorilor anticorupţie, fostul soţ al Elenei Udrea, Dorin Cocoş, ar fi primit 10 milioane de euro pentru a facilita retrocedarea unor terenuri şi supraevaluarea lor.  

 

Elena Udrea, Alina Bica și Anamaria Topoliceanu - un alt nume care apare în dosarul retrocedărilor - au fost surprinse la Paris, în februarie, dar scandalul de presă - generat de publicarea unor fotografii pe un site care apoi a fost șters - a izbucnit abia în campania electorală din noiembrie. 

Pe de altă parte, conform unor surse, se pare că numele fostului soţ al Elenei Udrea, Dorin Cocoş, apare şi el în dosarul în care a fost arestată Alina Bica. În 2011, el ar fi intervenit pe lângă Alina Bica, pe atunci membră în Comisia pentru Retrocedări, să aprobe despăgubirea de 90 de milioane de euro pentru omul de afaceri Stelian Gheorghe. Totul contra cost, susţin procurorii. Dorin Cocoş ar fi primit zece milioane de euro, în zece rate, pe care le primea lunar, în cash, chiar de la omul de afaceri. Tranzacţia avea loc în biroul fostului soţ al Elenei Udrea. Fiecare întâlnire era stabilită dinainte de cei doi, prin telefon. Ca măsură de siguranţă în cazul unor eventuale interceptări, niciunul nu pronunţa cuvântul „bani”.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri