Elena Udrea: Sunt indignată de felul în care Lia Olguța Vasilescu a fost scoasă cu cătușe din sediul DNA 

Data publicării:
elena udrea la digi 4 1

Elena Udrea a apreciat că România ignoră, din nou, apelurile Europei la considerarea demnității umane și la respectarea prezumției de nevinovăție. 

„Sunt indignată de felul în care Lia Olguţa Vasilescu a fost scoasă în cătuşe din sediul DNA. Da' ce se putea întâmplă? Să o ia femeia la fugă, să bată poliţiştii?

Încă o dată se dovedeşte că prezumţia de nevinovăţie şi considerarea demnităţii umane, pe care Europa strigă către noi să le respectăm, se aplică doar puternicilor zilei, care obţin despăgubiri uriaşe de la televiziuni sau rejudecarea unor procese, atunci când pretind/consideră că li s-a afectat imaginea.

Doi. Avem din nou un caz de finanţare de campanie electorală, adică exact ceea ce se poate reproşa oricărui om politic care a candidat vreodată, ori a participat la alegeri.

Mă voi duce la Arestul Central, acolo de unde mă scoteau încătuşată acum un an, pentru a dovedi că există curaj şi solidaritate în societate. Nu contează culoarea politică, ci nevoia unei societăţi normale, fără de care România nu poate avea viitor.

Nu doar turnătorii pot decide soarta unui om!

Este în puterea fiecăruia să se opună maşinăriei fricii.

P.S. Am cerut avocatului să depună cerere, în calitatea mea de parlamentar, membru în Comisia de Drepturile Omului. Imediat ce mi se aprobă cererea voi fi acolo”, a scris Elena Udrea pe rețeaua de socializare. 

Procurorii DNA o acuză pe Lia Olguța Vasilescu, primarul Craiovei, de patru infracțiuni de luare de mită, spălare de bani și folosirea autorității sau influenței în scopul obținerii de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite.

Lia Olguța Vasilescu a fost reținută pentru 24 de ore, iar procurorii vor cere arestarea preventivă a acesteia.

Acuzațiile aduse de procurori se referă la sponsorizări pentru campania electorală din 2012. Potrivit DNA, mai mulți oameni de afaceri „au fost determinați de candidatul Vasilescu Lia Olguța, personal sau prin intermediul unor persoane din echipa de campanie, să efectueze diverse sponsorizări. În scopul obținerii acestor foloase, inculpata s-a folosit de influența pe care o avea asupra oamenilor de afaceri, în calitatea sa de vicepreședinte al organizației județene a unui partid politic”.

O altă acuzație se referă la o mită de aproape 550.000 de lei pe care Lia Olguța Vasilescu ar fi primit-o de la oameni de afaceri în schimbul unor contracte pentru lucrări de reabilitare a fațadelor unor clădiri din municipiul Craiova. Banii ar fi fost virați prin intermediul ONG-ului condus de Elena Daniela Popescu. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri