Elev bătut de directorul școlii. Băiatul l-ar fi înjurat pe profesorul de sport

Data publicării:
scoala hol gol

Mama elevului de clasa a cincea spune că fiul ei a fost lovit serios.

Se cunoştea şi a doua zi, avea urme pe faţă. Din gură i-a curs sânge pentru că poartă o proteză dentară şi când i-a tras i-a atins aici cu sârmele pe afară şi i-a curs sânge”, spune mama băiatului, Gabriela Aneculăesei.

Directorul recunoaşte că l-a pălmuit pe băiat, dar susţine că însăşi mama elevului l-a încurajat să îl disciplineze într-un mod violent.

„Da, regret chestiunea aceasta, dar în momentul acela am avut această reacţie. Dar nu l-am bătut, cum s-a spus. Iar mama, ascultaţi-mă, mama mi-a spus că e bine la şcoală copilul să ştie de unele şi de altele”, spune directorul Şcolii Axinte Uricariul, Mihai Iftimie.

Elevul a fost pedepsit după ce profesorul de sport s-a plâns că a fost înjurat de băiatul de clasa a cincea.

„E un elev-problemă şi de multe ori la ore l-am atenţionat: băi băiete, stai cuminte, potoleşte-te. Comportament agresiv. Nu-i convine nicio decizie de-a mea. Imediat înjură”, spune profesorul de sport, Mihai Botezatu.

Cazul a ajuns în atenţia poliţiei, dar şi a Inspectoratului Şcolar, care poate decide înlocuirea directorului.

„Poliţiştii au fost sesizaţi de către o femeie cu privire la faptul că fiul său, elev, ar fi fost agresat de către un cadru didactic”, spune Anca Vâjiac, purtător de cuvânt al IPJ Iaşi.

Sabina Manea, purtător de cuvânt ISJ Iaşi, a declarat că acuzațiile sunt „extrem de grave, indiferent care a fost natura conflictului”.

Violenţa nu îşi are locul în şcoală şi domnul director nu are nicio scuză dacă a procedat aşa”, spune ea.

Elevul bătut nu mai vine la şcoală de trei zile. Părinţii spun că este traumatizat şi vor să îl ducă la psiholog.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri