Elevă accidentată într-o sală de sport improvizată

Data actualizării: Data publicării:
accidentscoala

Dublă anchetă pentru o dublă greşeală care a pus în pericol o elevă de 11 ani. Fata din Roşiorii de Vede s-a lovit la coloana vertebrală în timpul orei de sport. Poliţiştii şi inspectorii şcolari vor anunţa curând dacă dau pedepse: profesoara a lăsat copiii singuri la cursuri, iar ora de sport se ţinea într-o sală improvizată.

Fetiţa s-a accidentat în timp ce elevii strângeau saltelele din sala improvizată. Profesoara de sport nu mai era la oră, aşa că primul care i-a sărit în ajutor copilei a fost un coleg de-al dascălului - tot profesor de sport.

Nu a fost suficient, pentru că fetița a ajuns acasă cu dureri mari, iar părinții au sunat la 112 și au dus-o apoi la București pentru investigații.

Gurlui Mândroc Mirela, mama fetiței. „Avea dureri îngrozitoare, abia a fost adusă acasă de un copil și foarte slab și foarte micuț”.

Profesoara de sport regretă acum că a plecat din sală cu puţin înainte ca ora să se încheie.

Gina Stavarache, director al Școlii Gimnaziale „Zaharia Stancu”, din Roșiori de Vede: „Fusesem chemată la un telefon pentru că sunt și director. (Aveți ceva să vă reproșați?) Da, lipsa de supraveghere a copiilor și că nu am fost acolo pentru a evita aceste incidente”.

Părerile de rău nu au scutit-o însă de o dublă anchetă - a inspectoratului școlar și a Poliției.

Teodora Dragole, purtător de cuvânt al IPJ Teleorman: „A fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de neglijență în serviciu și vătămare corporală din culpă.”

Fetița a fost externată la sfârșitul săptămânii trecute de la spitalul din București, cu diagnosticul de traumatism cranio-cerebral minor și entorsă cervicală - mai exact, o contuzie simplă. Va sta acasă încă trei săptămâni pentru a se recupera complet.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri