Elevi duşi la spital: Ar fi luat etnobotanice în curtea liceului

Data publicării:
colegiul tehnic emanuil ungureanu fb

În prima pauză, în loc să scoată sandviciul din geantă, la fel ca ceilalți colegi, elevii au ieșit să-și ruleze țigări. În scurt timp, li s-a făcut rău, iar pofesorii au sunat imediat la 112. Tinerii au fost internați de urgență la spitalul de copii din Timișoara.

„Sunt patru băieți care au consumat, probabil prin inhalație, drogurile cunoscute generic sub numele de etnobotanice, în curtea școlii”, a spus Mihai Gafencu, directorul Spitalului de Copii „Louis Țurcanu” din Timișoara.

„Am avut niște probleme de sănătate cu niște elevi. Au consumat niște substanțe interzise, sub forma țigărilor. Din relatările celor mari, nu s-au întâmplat lucrurile acolo, la locul de fumat”, a spus Ioan Bândariu, directorul Colegiului Tehnic „Emanoil Ungureanu” din Timișoara.

Deși, în mod oficial, fumatul e interzis în instituțiile de învățământ, reprezentanții liceului recunosc că au amenajat un loc de fumat în curtea colegiului. Incidentul a intrat şi în atenţia inspectoratului, care a anunţat că va declanşa o anchetă.

„Colegii noştri ar trebui să cunoască acest lucru, nu încurajăm locurile de fumat în şcoli, legislaţia în vigoare prevede că în instituţiile publice nu se poate fuma şi înseamnă că acel loc special amenajat nu ar trebui să existe”, a declarat inspectorul şcolar Aura Danielescu.

De anchetă se vor ocupa polițiștii de la Brigada de Combatere a Crimei Organizate din cadrul IPJ Timiș.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri