Elicoptere de atac fabricate în România

Data publicării:
elicopter

Varianta Viper a elicopterului este folosită acum de marina americană. Aparatele sunt cele care decolează de pe distrugătoare şi duc lupte aer-aer sau aer-sol. AH Viper este unul dintre cele mai bine înarmate elicoptere de luptă din lume.

Este cel bun elicopter de atac din lume. Avem o precizie de 100% a locului în care tragem, ceea ce înseamnă de fapt ţinta corectă şi locul exact al inamicului,” spune Joel Best, manager Europa-Bell Helicopter.

Aparatele de atac sunt momentan folosite doar de americani şi armata pakistaneză şi costă aproape 32 de milioane de dolari. Bell Helicopter vrea să se extindă şi în Europa iar americanii au purtat deja discuţii cu oficiali români. Acum armata română foloseşte elicoptere PUMA NAVAL pe fregatele de la Marea Neagră.

Am discutat cu autorităţile din România. Analizăm cum putem fi parteneri în această industrie, aici în România. Vrem să aducem tehnologie, aici în România. Poate în Braşov. Poate fi, poate fi o soluţie,” adaugă Joel Best, manager Europa-Bell Helicopter.

Investiţia ar putea fi realizată chiar la fabrica Ghimbav, de lângă Braşov. Nu sunt singurii producători de armament din Statele Unite care au pornit ofensiva înarmării destinată României. Prezent la cea mai importantă expoziţie militară din ţară, Black Sea Defense, este şi Howard Randall, director la compania Lockeed Martin, cea care produce avioane de luptă F16. Ţara noastră urmează să cumpere o a doua escadrilă de aparate de zbor de fabricaţie americană.

Există două posibilități. Pot fi cumpărate avioane de la țările care dețin aparate de tip F16, ceea ce România a făcut deja cu primele 12 avioane achiziționate sau pot fi cumpărate avioane noi. F16 încă este în fabricație,” explică Howard Randall, director Lockheed Martin.

Pentru a fi mai convingători americanii au adus la expoziţia de la Romaero două avioane de luptă F16. Este un avion fabulos pentru zbor.

Este un aparat de luptă de generația a patra. Este varianta F16 C. Acest avion a fost fabricat în 1988,” precizează un pilot F16.

Flotila aeriană a României va fi formată în următorii cel puțin 15, 20 de ani din avioane de luptă F16. Mai mult, la finalul acestui an, Guvernul va demara procedurile achițitiei celei de a doua escadrile de avioane de acest gen. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri