Emerich Jenei, îndemn la vot pentru unire: Oradea merită să intre în rândul oraşelor mari din România

Data publicării:
oradea

Mai multe personalităţi din România sprijină referendumul de unire a municipiului Oradea cu localitatea Sînmartin.

„Oradea merită să intre în rândul oraşelor mari din România, dar nu se poate decât cu votul vostru”, îi îndeamnă pe orădeni Emerich Jenei, fost antrenor al echipei naţionale.

Abia aştept să vin acasă şi să îmi petrec vacanţele într-o staţiune termală modernizată, o adevărată capitală termală. Nu uitați, pe 14 iunie, să mergeți la vot!”, spune şi Ilinca Vandici, realizatoare TV.

Acelaşi mesaj îl promovează şi aproape 30 de hotelieri şi proprietari de cluburi şi restaurante din Oradea. Ei le-au trimis o scrisoare orădenilor prin care îi îndeamnă să vină la vot.

„Avem, probabil, cea mai bună apă termală din Europa, avem un oraş foarte frumos, avem hoteluri, avem tot ce ne trebuie, mai avem nevoie de dorinţă”, spune Romeo Ionescu, directorul unui hotel.

„Ne întrebăm adeseori de ce ne pleacă copiii sau de ce nu se întorc. Haideţi să le dăm premisa să revină, să dezvoltăm oraşul pentru ei”, a afirmat, la rândul său, Felicia Ţenţ, administratorul unui centru comercial.

Municipalitatea a alocat 100.000 de euro pentru organizarea şi promovarea acestui referendum. Prima consultare, din 10 mai, a fost invalidată din cauza prezenţei slabe la urne.

„Dezvoltarea oraşului nu poate fi făcută fără companiile din municipiu şi trebuie să fim conştienţi că, cu cât sunt mai multe locuri de muncă, cu atât salariile sunt mai mari, cu atât şi veniturile oraşului din impozitul pe salarii este mai mare. De acolo vom avea resurse să putem rezolva problemele orădenilor”, a declarat Ilie Bolojan, primarul municipiului Oradea.

Pentru a fi siguri că toată lumea este informată, municipalitatea a împânzit oraşul cu afişe pe care este trecută data când va avea loc referendumul.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri