Emil Hurezeanu, despre deplasarea convoiului militar american prin România: Probabil că americanii voiau să verifice „tăria gheţii”

Data publicării:
hurezeanu-1

Sute de militari americani, membri ai forţelor de cavalerie, au plecat în marş, la bordul a 80 de blindate, supravegheate din aer de opt elicoptere de luptă, de la baza Mihail Kogălniceanu spre Braşov. E cea mai impresionantă defilare militară văzută în ultimii ani în România. Convoiul militar s-a oprit pentru această seară la Ploiești, unde soldații, elicopterele şi maşinile de luptă americane s-au întânit cu publicul. Mâine, soldaţii vor ajunge în poligonul de la Cincu unde vor participa la un uriaş exerciţiu militar al NATO.

Un contingent militar se îndreaptă spre Cincu, unde sunt manevrele comandamentului aliat NATO integrat, care s-a transferat cu stat major cu tot de la Napoli la Cincu, pentru câteva zile. Toate aceste manifestări sau dezvoltări, defilări, fac parte din planurile NATO de intervenţie rapidă aşa cum au fost elaborate şi reevaluate în sus la Summitul NATO din Ţara Galilor din toamna anului trecut”, a spus Emil Hurezeanu.

E bine că curiozitatea – dacă ea a existat – sau testul de popularitate la care a recurs armata americană procedând aşa, mărşăluind prin câmpiile Bărăganului via Ploieşti, spre Cincu... probabil că voiau să verifice tăria gheţii, „să vedem cum ne primesc românii”. Este una din ţările eminamente proamericane, cu o societate proamericană. E o realitate cunoscută, e un atu strategic într-o astfel de perioadă", a mai spus Emil Hurezeanu. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri