Emil Hurezeanu despre prezența premierului la inundații: „Povestea cu barca este filmul de animație după Jerome K. Jerome”

Data publicării:
ponta la inundatii

„Era la mintea copilului că dl Mihai Răzvan Ungureanu, când a ajuns prim-ministru, nu trebuia să facă observații printre nămeți, bine îmbrăcat altminteri, ălora care nu ieșeau să-și scoată zăpada. (...) Politicienii nu au dreptul să fie nemulțumiți așa cum locuitorii zonelor sinistrate sunt”, a declarat jurnalistul la Digi24.

„Omul acesta (Victor Ponta – n.r.) nu știe că atunci când se uită cineva la tine (presa – n.r.) arăți mai puțin cu mâna, nu vorbești peste capul oamenilor și nu te lași împins de jandarmi într-o bărcuță, pe o apă de 30 de centimetri? Fă ceva mai normal, nu știu...Aici e o problemă de auto-înscenare. Vor să arate la televizor că se preocupă, asta e impresia pe care mi-o creează acești oameni. Pentru că, în mod efectiv, ce fac ei pentru acei oameni, în acel moment? Nu cumva o bărcuță care îi duce pe Dragnea și pe Ponta la plimbare folosea la altceva în momentul ăla? Nu cumva zece jandarmi în jurul lor e prea mult și trebuiau să se ocupe cu altceva?”, se întreabă Emil Hurezeanu.

El spune că niciun politician nu a scăpat de tentația „surprizelor” descoperite în momentul vizitării unui loc calamitat și a dat exemplul însuși președintelui Traian Băsescu, în urmă cu câțiva ani. „Înainte de a te mira ca președinte, cu căciulița Paul & Shark pe frunte, că acolo (în Defileul Oltului) cad pietre, ai fost ministrul Transporturilor, ani de zile, aproape un deceniu, și cădeau și atunci pietre”, a spus Emil Hurezeanu.

„Politicienii nu au reușit să umple cu conținut profesionist democrația în ultimii 25 de ani. N-au livrat decât, în marea majoritate a cazurilor, lozinci, fără acoperire în realitatea de facto a democrației, care înseamnă râuri care nu ies din matcă, linii ferate bune...”, a conchis analistul. Urmăriți-i comentariile în materialul video atașat.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri